Арсеній Яценюк відвідав волонтерський мовний табір на Київщині (фото, відео)
п’ятниця, 29 травня 2015, 12:02

У п’ятницю, 29 травня, Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк побував у Щасливському навчально-виховному комплексі, де працює літній волонтерський мовний табір для дітей.

Проект літніх мовних таборів започаткований Міністерством освіти і науки по всій Україні. Він має на меті підвищити рівень володіння англійською мовою серед учнів усіх шкіл країни, зацікавити дітей, започаткувати моду на вивчення іноземних мов в Україні, привернути увагу суспільства до цієї теми.

На сьогодні проведення літніх мовних таборів планується у понад 1700 навчальних закладах. У цих таборах матимуть змогу навчатися понад 30 тисяч дітей.

Для проведення занять у літніх мовних таборах зголосилися волонтерські організації, які функціонують на території району, міста, учителі іноземних мов. На сьогодні 440 студентів із 23 вищих навчальних закладів виявили бажання працювати у літніх мовних таборах.

Запропонували свою допомогу й окремі міжнародні волонтерські організації: це Корпус Миру США в Україні, програма «Кактус», Європейська волонтерська служба, «Спілка форум».

Глава Уряду завітав на заняття мовного табору, які проводили волонтерки Нетелі Хенлет зі США та Тетяна Пригода, і особисто взяв участь у цьому занятті.



Арсеній Яценюк підкреслив, що вільне спілкування іноземними мовами – це «найкращий шлях подолати будь-які бар'єри й будь-які кордони».

«Мова – це не тільки засіб комунікації. Це джерело для того, щоб отримувати знання і нову інформацію. Це і є європейська інтеграція. Це і є шлях в майбутнє», - додав він.

Відповідаючи на запитання, як він сам вивчив англійську, Арсеній Яценюк зазначив, що одним із найкращих шляхів оволодіння мовою  є спілкування, телебачення, книжки й перегляд фільмів іноземною мовою.

Глава Уряду наголосив на важливості того, аби рівень освіти в навчальних закладах України «відповідав тому рівню освіти, який є в Європі, провідних країнах світу»: «Знання – це найсильніший актив. Це те, що розвиває країну і забезпечить наше європейське майбутнє. Знання, розум, наша впевненість, важка робота і віра в те, що ми йдемо правильним шляхом».

Більше про ініціативу літніх мовних таборів можна дізнатися на сайті МОН: http://www.mon.gov.ua/activity/litni-movni-tabori/

Інформація для волонтерів: http://www.mon.gov.ua/activity/litni-movni-tabori/aktualni-novini/litni-movni-tabori.-ministerstvo-osviti-i-nauki-ukrayini-shukae-volonteriv.html

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua