Арсеній Яценюк вимагає від Ексімбанку і Ощадбанку послідовної політики у фінансуванні пріоритетних галузей економіки (відео)
понеділок, 27 липня 2015, 19:25

«Вимагаю від Ексімбанку і Ощадбанку послідовної політики у фінансуванні розвитку пріоритетних галузей української економіки. Ексімбанк – це експорт. Ощадний банк – розвиток внутрішнього ринку», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні колегії Мінфіну в понеділок, 27 липня.

Він підкреслив, що Ексімбанк повинен стимулювати експорт української продукції за кордон: «Це його основна функція. Він повинен видавати кредити для українських компаній, які завойовують інші ринки. І це моя чітка вказівка Міністерству фінансів, яке визначає політику діяльності ключового державного банку».

«Зараз основне для країни – підтримати експортний потенціал і перейти від сировинного експорту до експорту з доданою вартістю, який є конкурентним», - наголосив він. 

Арсеній Яценюк нагадав, що Україна підписала Угоду про зону вільної торгівлі з Канадою: «Ринок вони відкрили, тільки на цей ринок треба з чимось зайти. А для того, щоб туди зайти, треба дати кредити для промислового сектору, щоби стандарти і якість української промислової продукції відповідали тим, які можна продавати в Канаді і країнах-членах Європейського Союзу».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua