Арсеній Яценюк вимагає від Міністра енергетики невідкладно внести програму реформування вугільної галузі
середа, 22 квітня 2015, 16:06

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк вимагає від Міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина забезпечити виконання попередніх доручень та негайно внести на розгляд Уряду України програму реформування вугільної галузі.

На сьогодні Урядом виділено 400 мільйонів гривень на погашення заборгованості із заробітної плати на державних шахтах. 300 мільйонів минулого тижня вже направлені шахтарям. Прем’єр-міністр поставив перед керівником Міненерго завдання невідкладно забезпечити виплату решти 100 мільйонів.

Утім, за словами Арсенія Яценюка, виконання цих оперативних доручень є лиш «гасінням пожежі». Натомість потрібне системне вирішення проблем вугільної галузі через продуману програму її реформування, яка, зокрема, має передбачати розвиток та приватизацію перспективних шахт і  консервацію та ліквідацію інших.

Доручення розробити програму змін та налагодити керівництвом Міненерго постійний робочий діалог з представниками галузі було зроблене Арсенієм Яценюком два місяці тому.

Прем’єр-міністр України очікує від Міністра енергетики та вугільної галузі звіту за виконання рішень Уряду та невідкладно представити Кабінету Міністрів проект програми перетворень у вугільній сфері.

Сьогодні робоча група у складі Міністра Кабінету Міністрів Ганни Онищенко, першого заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості Ігора Мартиненкова, першого заступника Міністра фінансів Ігоря Уманського та заступника Міністра економіки Юлії Клименко  запросила на зустріч представників шахтарів, які зібралися в Києві.  Наразі така зустріч не відбулася. 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua