Арсеній Яценюк вимагає від Міністра енергетики внести до Парламенту законопроект, який знищує монополію при підключення до електричних мереж (відео)
середа, 20 травня 2015, 14:46

Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк вимагає від Міністра енергетики та вугільної промисловості України невідкладно погодити і внести до Парламенту проект закону, який приводить до європейських стандартів процедуру підключення до електричних мереж і демонополізує цей ринок. Про це Глава Уряду заявив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 20 травня.

Глава Уряду назвав монополію на енергетичному ринку при підключенні до електричних мереж «однією з основних проблем».

Він нагадав, що півроку тому дав доручення Міністру енергетики та вугільної промисловості України разом із Національною комісією з регулювання енергетики і комунальних послуг вирішити це питання.

«За півроку енергетичні компанії знову заробили цілу купу грошей, тому що вони монопольно володіють правом підключення і мають монопольні завищені тарифи. А питання не зрушилося на жоден крок. Це неприпустимо», - наголосив він.

Арсеній Яценюк повідомив, що відповідний проект закону «з'явився сьогодні вранці, хоча повинен був з'явитися півроку тому»: «Більше того - проект закону не погоджений ніким».

«Вимагаю від Міністра енергетики невідкладно погодити і внести до Парламенту проект закону, який спрощує і приводить до європейських стандартів процедуру підключення до електричних мереж, - і демонополізувати цей ринок», - підкреслив Глава Уряду.

Він повідомив, що цього тижня представить керівника Антимонопольного комітету України: «Думаю, що разом із новим керівником Антимонопольного комітету України ми визначимо ключові цілі демонополізації і деолігархізації країни. Але при цьому ключові монополії знаходяться, в першу чергу, в енергетичному секторі».

Арсеній Яценюк також повідомив, що на сьогоднішньому засіданні Уряд України розглядає фінансові плани двох ключових енергетичних компаній – «Енергоатом» та «Укренерго».

Він нагадав, що чотири місяці тому дав доручення Державній фінансовій інспекції і звернувся до органів прокуратури та Служби безпеки України розпочати розслідування щодо діяльності компанії «Енергоатом»: «Очікую результатів фінансової перевірки і результатів розслідування діяльності цієї компанії».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua