Арсеній Яценюк вимагає зупиняти роботу пожежо- та вибухонебезпечних об’єктів до усунення порушень (відео)
понеділок, 15 червня 2015, 16:17

Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк вимагає зупиняти роботу особливо небезпечних об’єктів до моменту усунення порушень, які виявлені в результаті перевірки і можуть спричинити надзвичайні наслідки та втрати.

Про це він заявив на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в понеділок, 15 червня.

Він повідомив, що в країні було перевірено 30% з переліку пожежо- та вибухонебезпечних об’єктів.

«205 об'єктів ми перевірили з тих, які мають особливе значення для економіки і безпеки держави. Там необхідно усунути всі порушення і вжити всіх заходів, щоб ці об'єкти відповідали стандартам безпеки. По тим об'єктам, які є небезпечні з точки зору вибухів, пожеж, що можуть призвести до значних втрат як людей, так і до значних втрат економіки, і в результаті перевірки яких зрозуміло, що цей об'єкт може вибухнути, закривати його до того моменту, доки власник невідкладно не усуне основні порушення», - зазначив Глава Уряду.

За його словами, події на нафтобазі компанії «БРСМ» є прикладом того, що буває, якщо власники порушують закон, і якщо служби з надзвичайних ситуацій зволікають з прийняттям правильних і відповідальних рішень.

Він нагадав, що рішенням Кабінету Міністрів України 28 січня поточного року було зобов’язано провести перевірки близько 6 тисяч пожежо- та вибухонебезпечних об'єктів: «І на сумнозвісній нафтобазі БРСМ в минулому році проводилося п’ять перевірок. Вже в цьому році в травні проводилася перевірка, за результатами якої було внесено припис щодо здійснення 64 заходів по приведенню даного об'єкта у відповідність до стандартів пожежної безпеки. Про що це каже? Це каже про те, що припис-то написали, але не виконали».

Він звернувся до голови ДСНС Миколи Чечоткіна:

«Якщо ви побачили, що об'єкт не облаштований необхідними засобами пожежогасіння, засобами ідентифікації пожежі і її попередження, такий об'єкт треба закривати. І зобов’язувати власника об'єкту невідкладно виконати припис».

Арсеній Яценюк не виключив, що в цій ситуації існувала корупційна складова.

«Вдумайтесь. На цю нафтобазу п’ять разів приходили в минулому році і декілька разів у цьому. Припис за приписом, відтягування і перекладання прийняття рішення на декілька місяців. І ось результат. Результат того, що в нас одна з найбільших пожеж, п’ять жертв, негативний вплив на екологію», - наголосив він.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua