Арсеній Яценюк виступає за розмежування всіх процесуальних дій і функцій МВС, СБУ, НАБ і Державного бюро розслідувань (відео)
п’ятниця, 10 липня 2015, 11:57

Створення патрульної поліції – це перший крок в реформуванні правоохоронної системи в цілому: «Мова йде про те, що всі правоохоронні органи держави нарешті повинні працювати по-іншому», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у п’ятницю, 10 липня, на засіданні колегії Міністерства внутрішніх справ України.

Він нагадав, що за останній час в Україні були створені нові правоохоронні органи зі спеціальним статусом, зокрема Національне антикорупційне бюро, в Парламент вже внесено проект закону про Державне бюро розслідувань.

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності розмежувати всі процесуальні дії і процесуальні функції МВС, СБУ, Національного антикорупційного бюро і, після ухвалення відповідного закону - Державного бюро розслідувань: «Це означає, що правоохоронна система має не боротися сама з собою, а повинна бути єдина в боротьбі з організованою злочинністю, корупцією і в боротьбі за права і свободи громадян».

«Тому під керівництвом Глави держави зараз здійснюється комплексне реформування в цілому правоохоронного блоку і всіх органів державної влади та управління, які відповідь за боротьбу з організованою злочинністю і корупцією. І тому міліції треба так само буде готуватися до того, що низка функцій, які є сьогодні в Міністерстві внутрішніх справ, відійдуть. Частково ви займаєтеся не своєю роботою», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк підкреслив, що попереду – дуже багато роботи, «а часу практично немає»: «Все залежить від того, як кожен із вас усвідомлює свою відповідальність перед країною за реальні зміни. Зміни – це не тоді, коли поміняли закон чи назву на машині з «міліції» на «поліцію». Зміни – це тоді, коли міняється відношення, і коли люди в формі служать громадянам країни і відповідальні тільки перед законом України».

«На жаль, цього не відбувається на нижчих рівнях в правоохоронній системі», - наголосив він і підкреслив, що категорично підтримує Міністра внутрішніх справ в питанні «чистки системи».

«Ми можемо міняти людей, але якщо люди попадають в систему, вони через декілька місяців стають її основою. Це означає, що у нас повинна бути замінена система в рамках всеохоплюючої реформи всіх правоохоронних органів», - підкреслив він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua