Арсеній Яценюк виступає за створення Національного агентства з питань зайнятості (відео)
понеділок, 20 липня 2015, 14:13

«Ми повинні стимулювати не реєструватися в службі зайнятості, а створювати робочі місця і знаходити роботу через реєстрацію в новому Національному агентстві з питань зайнятості», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час засідання колегії Міністерства соціальної політики України в понеділок, 20 липня.

Реєструючись в службі зайнятості, нагадав він, людина декілька місяців отримує виплати з безробіття: «Нам потрібен механізм для того, щоби людина, навпаки, - могла і хотіла отримати роботу. А ми її повинні їй дати».

«Ви повинні бути не бюрократичною державною структурою, а фактично класичною компанією з human recourses», - сказав Глава Уряду.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Національне агентство з питань зайнятості надаватиме сервіси тим, хто шукає роботу, хоче змінити роботу та пройти перекваліфікацію: - «тим, хто потребує змін в своєму робочому житті».

Глава Уряду наголосив, що раніше для потреб служби зайнятості витрачалися сотні мільйонів гривень, «на придбання комп’ютерної техніки в десять разів дорожче, будівництво офісів, відмивання грошей і корупцію».
«Закривайте цю лавку. Позбавтеся від зайвих офісів, позбавтеся від зайвих людей, від оплати в десять разів дорожче за програмне забезпечення, що сьогодні далі є частиною корупції в системі. Почистіть все, що можете», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду нагадав, що бюджет служби зайнятості - близько 8 млрд грн: «Якщо ці кошти правильно розподіляти, то вони можуть не тільки слугувати як соціальні виплати, а як реальний механізм створення робочих місць».

Для цього, підкреслив Арсеній Яценюк, потрібна, зокрема, співпраця агентства з роботодавцям: «Нам треба зв’язувати їхню потребу з тим, що ми можемо запропонувати».

Роботодавці, за його словами, «також повинні нести своє соціальне навантаження», в тому числі по перекваліфікації та навчанню: «Треба, щоб вони чітко сказали, які потреби їх компаній на десять років. Якщо ви хочете розвивати бізнес, то основа бізнесу – це не інструменти і машини. Основа бізнесу – це людина, яка має знання і вміє працювати». 

Арсеній Яценюк також наголосив на необхідності того, аби державне замовлення було безпосередньо прив’язане до ринку праці.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua