Арсеній Яценюк виступає за створення об'єднаної нафтової компанії України (відео)
вівторок, 7 липня 2015, 17:21

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає за створення єдиної вертикально інтегрованої об'єднаної нафтової компанії України, що включала б компанії «Укртранснафта», «Укрнафта» та «Укртатнафта».

Про це Глава Уряду, лідер «Народного фронту» сказав у вівторок, 7 липня, на засіданні колегії Міненерговугілля.

Арсеній Яценюк нагадав, що після ухвалення відповідного урядового законопроекту вдалося провести наглядову раду компанії «Укрнафта»: «Нам необхідно провести загальні збори акціонерів, призначити нового голову правління і нове правління компанії Укрнафта. І прийняти рішення, які необхідні як для розподілу дивідендів, так і для ефективної роботи компанії».

Глава Уряду також підкреслив, що держава володіє майже 43% акцій компанії «Укртатнафта», яка є сьогодні фактично єдиним переробником нафти.

«У держави в руках неймовірний актив на десятків мільярдів доларів США. «Укртранснафта» державна. «Укрнафта» – 51% у держави, «Укртатнафта» – 43%», - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що необхідно прийняти рішення про створення вертикально інтегрованої компанії для того, щоби насамперед збільшити видобутки нафти всередині країни: «Ми маємо можливість її транспортування, а це також додаткові доходи».

Таке рішення також сприятиме енергонезалежності: «Ми зменшимо обсяги імпорту продукту, ми збільшимо українську економіку, тому що будемо переробляти власну нафту на своєму заводі, який частково належить державі. І це буде регулювати як ціну на нафтопродукти всередині країни, так і дасть можливість нам набагато легше проходити, наприклад, посівну».

Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. зустріч з приватними акціонерами цих компаній: «Давайте повертатися до ідеї створення великої нафтової компанії країни - Об'єднана нафтова компанія України».

Для цього, підкреслив Глава Уряду, необхідно запросити фахівців з закордону: «Нам треба думати вже про наступний крок, над капіталізацією компанії, над інвестиціями в цю компанію. Потрібен відповідний менеджмент. І це буде ще однією реальною реформою».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua