Арсеній Яценюк виступає за відкриття в Україні постійних корпунктів світових інформагентств (відео)
вівторок, 4 серпня 2015, 14:25

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні колегії Міністерства інформаційної політики України у вівторок, 4 серпня, наголосив на важливості того, аби ключові інформаційні служби, агентства та ЗМІ мали постійні корпункти в Україні.

Він зазначив, що зараз висвітлювати події в Україні кореспонденти світових ЗМІ приїжджають, зокрема, з Москви й Варшави.

Глава Уряду звернувся до Міністра інформполіки Юрія Стеця: «Це повинно бути в наших і в їхніх інтересах, щоби в Києві був розміщений постійний корпункт».

Арсеній Яценюк наголосив, що Україна нині бореться з «геббельсівською пропагандою імені Володимира Путіна». Росія вкладає в пропаганду «мільярди доларів, і це відбувається по цілій низці країн»: «Тому що Росія і Володимир Путін усвідомили, що однією з ключових зброй цієї гібридної війни є інформаційна пропаганда».

Водночас, за словами Глави Уряду, він стурбований рівнем висвітлення подій в Україні у світових ЗМІ: «У нас кожен день відбуваються військові дії, а Україна зараз зникає з інформаційного світового простору».

Арсеній Яценюк також доручив Міністерству інформаційної політики створити карту доступу українських радіо- й телеканалів на території, які тимчасово перебувають під контролем російських терористів. Він нагадав, що Уряд виділив 1,7 мільйона грн на встановлення передавальних пристроїв, які дадуть змогу збільшити покриття на цих територіях: «Разом із нашими спецслужбами опрацюйте можливість додаткового інформування громадян України, які є заручниками Володимира Путіна і знаходяться на територіях Донецької і Луганської областей, які тимчасово не підконтрольні Україні. В тому числі і через мережу Інтернет».



Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua