Арсеній Яценюк виступає за всецілу заміну суддівського корпусу (відео)
п’ятниця, 17 липня 2015, 14:15

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає за всецілу заміну суддівського корпусу. «До того моменту, доки ми всеціло не замінимо весь суддівський корпус країни, у нас не буде реальних результатів боротьби з корупцією», - підкреслив Глава Уряду, лідер партії «Народний фронт» на засіданні Верховної Ради України у п’ятницю, 17 липня.

«Основна проблема, яка є сьогодні в судовій системі країни, - це самі судді», - наголосив він.

«Той фактаж, який є сьогодні, мене не задовольняє. Арештували суддю – інший суд випускає його на поруки. Арештували керівника і першого заступника Державної служби з надзвичайних ситуацій – за декілька днів суд випускає на поруки. Так боротьба з корупцією не відбувається. Це імітація», - сказав Арсеній Яценюк.

Глава Уряду підкреслив, що підтримує позицію про необхідність зважених кроків у цьому питанні: «У країні має бути верховенство права. Але верховенство права не може базуватися на сотнях тисяч хабарів і на конвертах, які роздаються суддям, а потім ці судді випускають злочинців з-за ґрат».

Він зазначив, що обговорював питання реформування судової системи та державної служби в цілому та під час робочих візитів до Вашингтона, Оттави та Лондона.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua