Арсеній Яценюк: Якщо компанії Фірташа і Льовочкіна не розрахуються за поставлений газ, «Рівнеазот» і «Черкасиазот» перейдуть у державну власність (відео)
п’ятниця, 5 червня 2015, 13:50

«Рівнеазот» і «Черкасиазот» закриті через те, що компанії Фірташа і Льовочкіна заборгували державі 6 мільярдів гривень за поставлений газ. Якщо вони не розрахуються з боргами, ці компанії перейдуть у державну власність. Відповідні кримінальні справи вже порушені.

Про це заявив Прем'єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у п’ятницю, 5 червня, під час години запитань до Уряду в Парламенті.

Відповідаючи на запитання народних депутатів,  Глава Уряду підкреслив, що Федерація роботодавців, яка повинна захищати  права тих, хто працює і хто дає роботу, «сьогодні приватизована олігархом імені Януковича паном Фірташем та главою адміністрації Віктора Януковича паном Льовочкіним»: «Вона стала приватною організацією».

Він наголосив, що «акціонери» Федерації роботодавців закрили два найбільших хімічних заводи – «Рівнеазот» і «Черкасиазот», позбавивши роботи тисячі людей.

«Ці заводи сьогодні закриті по тій причині, що це організоване злочинне угруповання винне державі 6 мільярдів гривень», - підкреслив він.

«Ми йдемо до суду, всі судові справи порушені. Якщо компанії Фірташа і Льовочкіна не розрахуються за поставлений газ з НАК «Нафтогаз України», ці компанії перейдуть у державну власність, і держава буде давати роботу і в Рівному, і в Черкасах», - наголосив Арсеній Яценюк.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua