Арсеній Яценюк: Є реальні перші чіткі сигнали в стабілізації фінансової системи країни (відео)
понеділок, 7 вересня 2015, 14:38

«Є реальні перші чіткі сигнали в стабілізації фінансової системи країни», - заявив наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Ради фінансової стабільності в понеділок, 7 вересня.

Він нагадав, що станом на 27 лютого 2014 року на рахунках Державного казначейства було 108 тисяч гривень. «Сьогодні рахунки Державного казначейства без іноземної валюти мають вже 45 мільярдів гривень», - повідомив він.

«Це є фактом того, що нам вдалося стабілізувати економічну ситуацію», - наголосив Глава Уряду, підкресливши, що «ще надто багато повинно бути зроблено».

«Завдяки спільним заходам Уряду і Національного банку ми тримаємо фінансовий сектор у стабільній ситуації. Дуже багато зроблено в банківському секторі, що дало нам можливість профінансувати безпрецедентні видатки на національну безпеку і оборону - майже 100 мільярдів гривень», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Завдяки накопиченим на Єдиному казначейському рахунку коштам, наголосив він, Уряд зможе до кінця року профінансувати національну безпеку, оборону, армію і соціальні стандарти: «До кінця поточного року ці накопичені кошти стали для нас подушкою. Вона буде використана для закриття державного оборонного замовлення і фінансування всіх видатків по національній безпеці і обороні та для виплат підвищених зарплат і пенсій».

Він нагадав, що проведених заходів щодо стабілізації економічної і фінансової ситуації в країні Урядом прийнято рішення про підвищення заробітних плат, пенсій і соціальних стандартів вже з 1 вересня поточного року. «Очікую, що Парламент проголосує відповідні зміни», - сказав Глава Уряду.

Крім того, Арсеній Яценюк висловив сподівання на ухвалення Парламентом закону про списання і реструктуризацію боргів.

Глава Уряду зазначив, що на засіданні Ради фінансової стабільності  буде обговорюватися подальший план дій щодо стабілізації фінансової системи і «закладення підвалин до економічного зростання».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua