Арсеній Яценюк: За півроку необхідно повністю змінити підходи до проведення перевірок малого і середнього бізнесу. До цього моменту продовжити мораторій (відео)
вівторок, 23 червня 2015, 15:42

Протягом наступних півроку необхідно повністю переписати підходи до проведення перевірок малого і середнього бізнесу. До цього часу потрібно продовжити мораторій на проведення перевірок. Про це заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні колегії Міністерства економіки України у вівторок, 23 червня.

Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд України двічі протягом останніх 12-ти місяців встановлював мораторій на проведення перевірок для малого і середнього бізнесу.

Глава Уряду підкреслив, що вважає за потрібне продовжити заборону перевірок і звернеться до Парламенту з відповідною пропозицією.

Водночас, наголосив він, неможливо «постійно встановлювати мораторії, тому що тоді взагалі виникає питання доцільності контролюючих органів». Протягом наступних півроку необхідно «повністю переписати підходи до проведення перевірок»:

«Це повинно бути просто, зрозуміло і чітко. І за незаконне проведення перевірки суб'єкт, який здійснює перевірку, повинен нести відповідальність».

Окрім того Арсеній Яценюк висловився за запровадження наступного принципу стосовно встановлення розрахункових апаратів: «Хто не має розрахункового апарату, того перевіряють. Хто має розрахунковий апарат – того не перевіряють взагалі».

Глава Уряду звернувся до Міністра економічного розвитку України Айвараса Абромавічуса та Голови Державної регуляторної служби України Ксенії Ляпіної: «Ви повинні стати оцією основною рушійною силою щодо унормування питання проведення перевірок. Це повинна бути відповідальність як того суб'єкта, який перевіряють, так і того,  хто здійснює перевірку. У вас є на це півроку».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua