Арсеній Яценюк закликає депутатів підтримати закон, який не дасть можливості приватним теплокомуненерго наживатися на людських грошах (відео)
четвер, 18 червня 2015, 13:16

«Ми не маємо права відступати ні на півкроку назад в проведенні ефективних і потужних реформ в соціальному, економічному і фінансовому секторі», - заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у четвер, 18 червня, виступаючи у Верховній Раді.

Глава Уряду закликав народних депутатів ухвалити низку реформаторських законопроектів.

«Кабінет Міністрів України сьогодні прийшов до Верховної Ради з проханням підтримати закони, які вже протягом двох місяців опрацьовуються у Верховній Раді України. Ми провели з вами десятки консультацій, і всі ці консультації зводяться до одного: закони, які потрібно прийняти для справжніх реформ в країні, повинні отримати підтримку Парламенту України», - наголосив він.

Арсеній Яценюк зазначив, що Україна у співпраці зі Світовим банком та Міжнародним валютним фондом працюють для фінансової стабілізації країни, «і Україна очікує другий транш від Міжнародного валютного фонду в розмірі 1,7 мільярда доларів США».

«Просто так гроші не дають. Гроші дають тільки в обмін на реальні реформи. Саме ці реальні реформи були підтверджені директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду, міністрами фінансів країн Великої сімки, лідерами країн Великої сімки», - сказав він.

Пояснюючи суть законопроекту №2956 про внесення змін до Закону України «Про введення мораторію на примусову реалізацію майна» (щодо механізмів впливу на підприємства-боржники), Арсеній Яценюк наголосив, що даний проект закону не має нічого спільного з приватизацією.

«Цей закон ніяким чином не має відношення до приватизації. В чому правда цього законопроекту? Підприємства теплокомуненерго збирають з народу України гроші. Дали тепло – виставили платіжку. Люди заплатили по цій платіжці за те тепло, яке прийшло в хату. Підприємство теплокомуненерго отримало гроші від людей. В результаті замість того, щоб віддати ці гроші «Нафтогазу» за поставлений газ, який використали для опалення осель громадян, ці гроші йдуть у невідомому напрямку, в тому числі і в кишеню приватних власників цих підприємств», - сказав він.

«У тому випадку, якщо підприємство отримало гроші від населення України за житлово-комунальні послуги і не віддало ці гроші за куплений природний газ, таке підприємство треба відбирати у власників і банкрутувати, щоб людські гроші не пропадали в кишенях приватних власників теплокомуненерго», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він закликав Верховну Раду підтримати цей законопроект: «Якщо ви не голосуєте цей закон, то це означає, що теплокомуненерго, які крадуть людські гроші за опалення, далі будуть це продовжувати робити, і ми не будемо мати можливості купувати природний газ і розраховуватися в нашій енергетичній системі. Тому я прошу членів Парламенту підтримати цей закон і не давати можливості приватним теплокомуненерго наживатися на людських грошах».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua