Арсеній Яценюк закликав бізнес США взяти участь у широкомасштабній приватизації українських держпідприємств (відео)
понеділок, 13 липня 2015, 18:17

«Закликаємо  американський бізнес взяти участь у процесі широкомасштабної приватизації українських державних підприємств», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час першої інвестиційної конференції Україна – США.

«Часом приватизація буває дуже заполітизована. Але моя позиція, і позиція Уряду та Президента – нам потрібно розпочати широкомасштабну приватизацію», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд вже ухвалив низку рішень, які дозволили приватизацію енергетичних компаній. «Центренерго», який має найбільші енергогенеруючі заводи в Україні, низка хімічних заводів, так кілька операторів електромереж будуть приватизовані на повністю прозорій і конкурентній основі», - наголосив він.

«Аби змінити державний сектор, нам потрібно мати дуже сильний і сучасний приватний сектор. Нам потрібен ваш досвід, ваші технології, ваших людей, які зможуть допомогти українській економіці стати більш привабливою, а українським підприємствам – більш конкурентними, які зможуть створити робочі місця», - сказав Глава Уряду.

«Ми як Уряд зацікавлені отримати більше надходжень, а ви як представники бізнесу – більше прибутку. У нас співпадають інтереси, і ми досягнемо успіху в цьому. Тож розгляньте ідею інвестувати в Україну та взяти участь у приватизації», - звернувся Арсеній Яценюк до учасників конференції.

Він наголосив, що Україна постала перед величезними труднощами: «Ми усвідомлюємо, що аби зупинити російську агресію, ми повинні мати дієздатну і дуже сильну армію. Проте з іншого боку – нам треба мати дуже сильну економіку. Аби повернути українцям роботу, збільшити заробітні платні, і мати американські інвестицію в українську економіку. Це – мета нашого форуму».

Іншими основними сферами економічної співпраці України на США Глава Уряду назвав сільське господарство, енергетику та інфраструктуру.

Він підкреслив, що мета  українського Уряду – «зробити український народ щасливим, зробити світлішим його майбутнє, і зробити Україну процвітаючою державою».

Аби досягнути цього, сказав він, Україна має найбільшу цінність: «Це, так само, як і в США – нація, народ, який бореться і який ніколи не здається. Ми ніколи не здамося».

Ще одна цінність, яка є в Україні, підкреслив Глава Уряду, - це нове покоління. Він назвав його «поколінням І»: «Intellectual, Independent, Internet-dependent»(«Інтелектуальні, незалежні, інтернет-залежні». - ред): «Вони точно запустять економічне зростання в Україні».

Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд високо цінує підтримку України з боку американського народу: «Ми цінуємо ваші зусилля. Ми відчуваємо, що Уряд США, Парламент та Сенат США і американський народ підтримують український народ».

«Ми стоїмо плече до плеча, аби зробити цей світ дійсно вільним. Ми боремося за наші права, наші свободи, за краще майбутнє українського і американського народів. І без сумніву, ми досягнемо успіху», - сказав Глава Уряду.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua