Арсеній Яценюк: «Завдання Росії - дестабілізація в Україні. Наше завдання - превентивні заходи і захист громадян»
вівторок, 21 квітня 2015, 13:58

«Соціальна, політична й ідеологічна дестабілізація – це завдання Росії. Наше завдання – превентивні заходи, боротьба з цим і захист громадян», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій у вівторок, 21 квітня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що російські терористи «будуть далі провокувати ситуацію»:

«Зрозуміло, що Російська Федерація не відступає від своїх планів щодо дестабілізації ситуації в Україні. Тон вони змінили, але дії свої – ні. І тому вірити Росії і їхнім терористам неможливо за жодних обставин».

«Нам треба бути готовими давати чітку, аргументовану і сильну відповідь, в тому числі й щодо забезпечення безпеки громадян на вулицях, щодо попередження терористичних атак і притягнення до відповідальності винних у скоєнні відповідних злочинів», - наголосив він.

Глава Уряду нагадав, що в рамках підготовки до відзначення 70-ї річниці завершення Другої світової війни минулого тижня дав доручення Міністерству внутрішніх справ України «разом із Національною гвардією вивести посилені патрулі в містах-мільйонниках і на тих територіях, які прилягають до зони антитерористичної операції»: «У першу чергу мова йде про Харків, Запоріжжя, Одесу, місто Київ та інші міста, щодо яких МВС вважає за необхідне також вивести Національну гвардію на вулиці з метою посиленого патрулювання».

У цілому по всій території України, підкреслив він, Міністерство внутрішніх справ має забезпечити посилене патрулювання і посилену охорону громадського порядку.

Основне, за словами Глави Уряду, – взяти під контроль місця масового скупчення громадян.

Арсеній Яценюк повідомив, що під час засідання 22 квітня Уряд України ухвалить розпорядження щодо плану відзначення 70-ї річниці завершення Другої світової війни. Він звернувся до всіх керівників обласних адміністрацій чітко виконувати розпорядження Кабінету Міністрів і не дати можливості спровокувати ситуацію.

Глава Уряду звернувся до МВС України та Служби безпеки України, аби  керівники відповідних обласних управлінь провели широку роз'яснювальну роботу серед громадян стосовно заходів безпеки напередодні травневих свят: «Окремо в кожній області необхідно провести зустрічі зі всіма охоронними структурами і в обов’язковому порядку з охороною великих торговельних центрів і в місцях масового скупчення громадян».

Особливу увагу, підкреслив Арсеній Яценюк, необхідно приділити забезпеченню безпеки, зокрема в аеропортах, об’єктах залізниці: «Тим більше, на свята саме транспортна інфраструктура може бути об'єктом номер один по терористичній загрозі».

«Росія «вкидає» великі гроші. У них ще залишилися тут певні терористичні мережі, які будуть пробувати провокувати протистояння, в тому числі й на ідеологічному рівні. Соціальна, політична і ідеологічна дестабілізація – це завдання Росії. Наше завдання – превентивні заходи, боротьба з цим і захист громадян».

Глава Уряду звернувся до Міністра оборони України Степана Полторака: «Повинна бути робота по тому, щоб знищувати всі ці терористичні організації, які Росія порозселяла ще років із десять тому. Знищувати терористичні мережі - це ваша спільна робота із Міністерством внутрішніх справ».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua