Арсеній Яценюк: Завдяки бюджетній децентралізації доходи місцевих бюджетів зросли на 35% (відео)
п’ятниця, 24 квітня 2015, 11:31

Незважаючи на складну економічну ситуацію, вперше з 2010 року Уряд фінансує 100% витрат місцевих бюджетів. Завдяки бюджетній децентралізації доходи місцевих бюджетів зросли на 35%, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час години запитань до Уряду у Верховній Раді України  в п’ятницю, 24 квітня.

Арсеній Яценюк нагадав, що кілька місяців тому лунала «доволі серйозна, але безпідставна критика» ухвалених законів щодо децентралізації - внесення змін до податкового та бюджетного законодавства.

Проте, наголосив Глава Уряду, за три місяці після ухвалення цих законів є результат: «Якщо порівняти перший квартал поточного року і перший квартал минулого - доходи місцевих бюджетів зросли на 35%».

«Ми фінансуємо 100% всіх витрат місцевих бюджетів. Такого не було з 2010 року. Незважаючи на те, що економічна і фінансова ситуація доволі складна - плюс 35% доходів місцевих бюджетів країни. Це наслідок бюджетної децентралізації», - підкреслив він.

Аби продовжити такий правильний поступ, за словами Арсенія Яценюка, необхідно провести адміністративну і політичну децентралізацію: «Рішення Президента і Парламенту про створення Конституційної комісії повинно стати суттєвим кроком щодо реального надання повноважень органам місцевої влади і місцевого самоврядування».

«Надмірна концентрація функцій в місті Києві не дає можливості країні розвиватися. І тому разом із передачею відповідальності треба передавати права, і навпаки - разом із передачею ресурсу треба передавати об'єкти, які необхідно фінансувати. Місцева влада повинна усвідомити, що вона має достатній фінансовий ресурс, але при цьому – і значну міру відповідальності за все, що відбувається в їхньому районі, селі, місті й області», - наголосив лідер «Народного фронту».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua