Арсеній Яценюк зустрівся з делегацією Європарламенту на чолі з Головою Комітету в закордонних справах Ельмаром Броком (відео)
п’ятниця, 24 липня 2015, 12:58

У п’ятницю, 24 липня, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк провів зустріч із делегацією депутатів Європейського Парламенту на чолі з Головою Комітету в закордонних справах Ельмаром Броком.

Від Європарламенту участь у зустрічі взяв, зокрема, Голова комітету з парламентського співробітництва між Україною та ЄС Андрей Пленковіч.

Під час зустрічі було обговорено, в тому числі, питання забезпечення вільних та чесних виборів в Україні.

Арсеній Яценюк повідомив, що звернувся до Центральної виборчої комісії та СБУ зробити все, аби забезпечити вільні та чесні вибори у 205-му одномандатному виборчому окрузі в Чернігові: «Я стурбований і днем виборів, і ніччю виборів. Настійно рекомендую ЦВК діяти строго в рамках українського законодавства».

«Це є тестом українській демократії. Адже вибори у 205-му виборчому окрузі – це лише підготовча стадія до місцевих виборів, які мають відбутися 25 жовтня», - підкреслив Глава Уряду України.

Арсеній Яценюк наголосив на важливості співпраці з західними партнерами у підготовці виборів: «Важливо, аби була проведена зустріч із ЦВК та щоб були направлені спостерігачі з ЄС та технічна місія, аби підтримати нас у проведенні вільних і чесних виборів до органів місцевої влади».

Учасники зустрічі також обговорили актуальні питання соціального та економічного становища України. «Дуже багато залежить від процесу реструктуризації боргу», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що Уряд України виконав усі критерії Міжнародного валютного фонду і очікує позитивного рішення за підсумками засідання Ради директорів МВФ 31 липня щодо наступного траншу. «Але це не остаточне вирішення. Нам потрібно запустити українську економіку та підтримати тих, хто цього потребує, чиї життєві стандарти суттєво знизилися. Уряд намагається знайти шлях, як збільшити соціальні видатки. Разом ми із цим справимося», - підкреслив Прем’єр-міністр України.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд України високо цінує співпрацю з Європейським Парламентом та його стійку позицію в підтримці українського народу – «аби народ боровся і перемагав на обох фронтах: з одного боку – російська агресія, а з іншого – дуже серйозні соціальні та економічні проблеми». 

«Переконаний, що незважаючи на всі виклики,завдяки нашим спільним діям ми побудуємо історію успіху», - наголосив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua