Арсеній Яценюк звернувся до АМКУ забезпечити відкритість та неупередженість в розгляді скарг стосовно державних закупівель (відео)
понеділок, 25 травня 2015, 15:22

«Антимонопольний комітет має здійснювати контроль за державними закупівлями, а не потурати тим чи іншим недобросовісним суб'єктам підприємницької діяльності, аби ті сіли на державні потоки», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» у понеділок, 25 травня, представляючи Голову АМКУ Юрія Терентьєва.

Арсеній Яценюк підкреслив, що сьогодні Антимонопольний комітет України «використовується недобросовісними клієнтами з тією метою, щоб зупинити державні закупівлі».

Він повідомив, що Уряд України готує нову редакцію закону про державні закупівлі.

Оскільки Антимонопольний комітет України має функцію фактичного нагляду за процедурою проведення державних закупівель, Арсеній Яценюк звернувся до Голови АМКУ: «Щоби була відкритість та неупередженість в питанні розгляду скарг від суб'єктів підприємницької діяльності при проведенні державних закупівель».

«Йде боротьба за великі державні ресурси, і в рамках цієї боротьби є значна корупційна складова. Я підтримую позицію, щоб Антимонопольний комітет України залишився органом, який здійснює контроль за державними закупівлями. Але здійснює контроль, а не потурає тим чи іншим недобросовісним суб'єктам підприємницької діяльності, аби ті сіли на державні потоки», - наголосив Прем’єр-міністр.

Для вирішення цього питання, за словами Арсенія Яценюка, необхідне посилення кадрового складу АМКУ: «Дуже важливо – це посилення кадрового складу як в самому центральному апараті Антимонопольного комітету, так і на місцях».

Арсеній Яценюк звернувся до Голови АМКУ внести на розгляд Уряду України подання на призначення антимонопольних уповноважених.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua