Арсеній Яценюк звернувся до АМКУ розпочати розслідування щодо монополії на енергетичному ринку (відео)
вівторок, 7 липня 2015, 15:53

 

АМКУ та НКРЕКП не мають використовуватися з метою переділу енергетичних активів, а тільки з однією метою – демонополізація енергетичного ринку, - заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні колегії Міненерговугілля у вівторок, 7 липня.

Глава Уряду повідомив, що провів розмову із керівником Антимонопольного комітету України щодо того, аби АМКУ розпочав розслідування щодо монополії на енергетичному ринку. Арсеній Яценюк запропонував залучити до цього розслідування європейських експертів, щоб забезпечити його чесність та прозорість.

«Якщо у нас є монополіст, значить, ми його визнаємо монополістом і регулюємо його відповідним чином. Якщо він не монополіст - тоді ми іншими інструментами будемо регулювати електроенергетичний сектор», - наголосив Премєр-міністр.

Арсеній Яценюк також нагадав, що Уряд України підготував проект закону про Національну комісію регулювання енергетики і комунальних послуг, який забезпечує незалежність цього органу: «Я хочу, щоб цей орган був реально незалежний. Щоб ні Антимонопольний комітет України, ні комісія, ні будь-які інші державні органи не використовувалися з метою переділу енергетичних активів, а використовувалися тільки з однією метою – демонополізація енергетичного ринку».

Він висловився за те, щоб Парламент ухвалив законопроект про НКРЕКП вже цього тижня.

Арсеній Яценюк також зазначив, що взяв на себе політичну відповідальність за тарифи: «Я готовий цю політичну відповідальність нести далі. І моя відповідь така –  не будуть газові олігархи з компанії Януковича «пастися» на мільярдах доларів, які витягували з кишень українців. А потім за ці мільярди доларів - один сидить в Австрії, другий зараз сидить в Парламенті».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua