Глава Уряду звернувся до АМКУ провести технічні консультації з Єврокомісією щодо відповідності низки антимонопольних розслідувань європейським стандартам (відео)
понеділок, 25 травня 2015, 15:51

Прем’єр-міністр України, лідер політичної сили «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до Голови Антимонопольного комітету України провести технічні консультації з Європейською комісією щодо відповідності низки «найбільш сенситивних» антимонопольних розслідувань європейським стандартам.

Про це він сказав у понеділок, 25 травня, представляючи Голову АМКУ Юрія Терентьєва.

«Антимонопольний комітет має функцію розслідування. Тут вам не треба подобатися - це не та функція. Ваша функція – бути тільки на боці та економічної конкуренції», - наголосив він.

Арсеній Яценюк звернувся до Голови АМКУ:

«Для того, щоби мати міцний ґрунт під ногами, щодо найбільш сенситивних розслідувань проведіть технічні консультації з Єврокомісією. Вони дадуть свою, можливо, неформальну позицію щодо того, чи це правильне розслідування і чи відповідає воно європейським стандартам. Вам буде набагато легше, ви будете набагато більш незалежні у своїй позиції по відношенню до будь-якого розслідування, яке ви розпочали».

Глава Уряду також наголосив на важливості того, аби Голова Антимонопольного комітету разом із Міністром економіки України, Міністром фінансів України зустрівся з представниками українських асоціацій підприємців, Американської та Європейської бізнес-асоціацій. Під час цих зустрічей, підкреслив він, необхідно обговорити розслідування, розпочаті АМКУ, «щоб максимально прозоро й публічно завершити ці розслідування і винести рішення, які відповідають вимогам українського закону і європейським стандартам».

Він звернувся до Голови АМКУ разом із антимонопольними уповноваженими, які будуть призначені, обрати кілька основних напрямків розслідувань, які повинні бути завершені протягом найближчих трьох місяців: «Треба довести дві-три справи до кінця і довести, що в нас разом із новим Головою Антимонопольного комітету - нова антимонопольна політика».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua