Арсеній Яценюк звернувся до Голови АМКУ пришвидшити розробку нової редакції закону про економічну конкуренцію (відео)
понеділок, 25 травня 2015, 15:13

Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до Голови Антимонопольного комітету України пришвидшити розробку нової редакції закону про економічну конкуренцію: «Ми готові відстояти в Парламенті необхідність ухвалення нового конкурентного закону по боротьбі з неконкурентними діями», - підкреслив Глава Уряду в понеділок, 25 травня, представляючи Голову АМКУ Юрія Терентьєва.

Глава Уряду нагадав, що цей проект закону має бути внесений до листопада поточного року. Водночас, він звернувся до АМКУ пришвидшити його подання на розгляд Уряду:«Як тільки ви будете готові на те, щоб Кабінет Міністрів розглянув новий проект закону про економічну конкуренцію, ми зразу його внесемо до Парламенту - ми до ваших послуг. Міністерство економіки, Міністерство фінансів і Міністерство юстиції вже отримали доручення».

Цей закон, наголосив Арсеній Яценюк, повинен передбачати прозорість і ефективність роботи Антимонопольного комітету: «Щоб не було дискусій про те, що затягують розгляд питань, що безпосередньо особа, по відношенню до якої здійснюється антимонопольне розслідування, наприклад, не запрошується на засідання Антимонопольного комітету».

Прем’єр-міністр звернувся до АМКУ провести консультації з європейськими партнерами щодо законодавства для врегулювання низки питань, чіткий перелік яких передбачений Угодою про асоціацію з ЄС: «Якщо потрібні рішення Уряду – будь ласка. Що необхідно зробити рішеннями Парламенту – ми готові відстояти в Парламенті необхідність ухвалення нового конкурентного закону по боротьбі з неконкурентними діями».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua