Арсеній Яценюк звернувся до керівників ОДА прийняти рішення про співфінансування регіонами програм із енергоефективності
п’ятниця, 26 червня 2015, 16:49

Державний бюджет виділив 400 мільйонів гривень на програму з енергоефективності: «Вимагаю від кожної території прийняття рішення щодо співфінансування програм компенсації по придбанню котлів і утепленню будинків та квартир», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у п’ятницю, 26 червня, під час селекторної наради з головами ОДА з питань виконання заходів із енергоефективності.

Арсеній Яценюк наголосив на критичній важливості питання енергетичної ефективності: «Ми за мільярди доларів опалюємо атмосферу. Ми повинні знизити енергоспоживання в країні і таким чином зменшити витрати на придбання природного газу й вугілля». 

Він нагадав, що для цього Уряд запровадив «просту і зрозумілу програму», за якою Ощадний банк проводить компенсацію громадянам за придбання негазових котлів у розмірі 20% вартості, 30% компенсації – за підвищення енергоефективності у квартирах і приватних житлових будинках, і 40% - для ОСББ.

Арсеній Яценюк нагадав, що доходи місцевих бюджетів зросли зараз в середньому на 40%: «Більш важливого завдання, ніж допомогти людям поставити котли, завдяки чому люди будуть платити менше тарифів, - немає».

«Державний бюджет дав 400 мільйонів від себе. Я вимагаю від кожної території прийняття рішення щодо співфінансування програм компенсації по придбанню котлів і утепленню будинків і квартир, як це було зроблено у Львові й в деяких інших містах», - наголосив Глава Уряду.

Він звернувся до керівників ОДА і нагадав, що півтора місяця тому доручив їм призначити заступників на рівні області і району, відповідальних як за програму субсидій, так і за програму енергоефективності.

«Інструмент ми вам дали – державний Ощадний банк. Гроші ми дали. Частину грошей ми децентралізували і дали вам ці гроші на місця, вони у вас є. Припиніть, будь ласка, через корумповані схеми відправляти ці гроші на одну чи дві хати. Віддайте ці гроші на компенсацію конкретній сім'ї, яка зможе купити котел, поміняє вікна, утеплить квартиру чи будинок. Всі інструменти у вас в руках», - звернувся Арсеній Яценюк до керівників ОДА.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua