Арсеній Яценюк звернувся до коаліції підтримувати закони, внесені коаліційним Урядом (відео)
п’ятниця, 5 червня 2015, 12:11

Прем'єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до парламентської коаліції, «яка має своїх представників у Кабінеті Міністрів України від «Блоку Петра Порошенка», «Народного фронту», «Батьківщини», Радикальної партії і «Самопомочі», - підтримувати закони, які готуються і подаються на розгляд коаліційним Урядом».

Про це він заявив під час години запитань до Уряду в Парламенті у п'ятницю, 5 червня.

«70% законів, які вносяться Урядом, сформованим коаліцією, на жаль не голосуються в Парламенті», - наголосив він.

Глава Уряду підкреслив, що протягом поточного пленарного тижня не було проголосовано вісім законопроектів, «які були необхідні, щоб провести реформу системи державних фінансів, додаткові заходи по боротьбі з корупцією та щоб виконати всі умови і вимоги, які стоять перед Україною задля отримання коштів від Світового банку і Міжнародного валютного фонду».

Він також звернувся до членів парламентської коаліції підтримати позицію Міністерства юстиції України щодо необхідності продовження люстрації.

Арсеній Яценюк наголосив, що Уряд не просто виконує закон про очищення влади, «а є основним, хто проводить люстрацію в країні»: «Вищі державні чиновники - як Міністри, так і чиновники на рівні перших заступників Міністрів та заступників Міністрів - проходять люстрацію».

Він повідомив, що сьогодні за невідповідність закону про очищення влади звільнений з посади начальник міліції міста Києва: «У всіх правоохоронних органах країни і в цілому в органах державної служби проводиться щоденна перевірка і заміна кадрів».

«Зараз завдання, яке стоїть перед Урядом, незважаючи на те, що йде суттєвий спротив по звільненню чиновників, прокурорів, міліціонерів, працівників правоохоронної системи, - не дати можливості знищити закон про люстрацію», - підкреслив лідер «Народного фронту».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua