Арсеній Яценюк звернувся до НКРЕ та Міненерго штрафувати теплокомуненерго за невідключення опалення (відео)
середа, 15 квітня 2015, 13:54

Глава Уряду нагадав, що відповідно до закону муніципалітети й місцеві органи влади відповідальні за прийняття рішення про відключення опалення в оселях.

Арсеній Яценюк нагадав, що місяць тому звернувся до представників місцевої влади  прийняти рішення про зменшення температури теплоносія, аби «не на словах, а на реальному ділі економити»: «Не може так бути, що на вулиці 20 градусів тепла, і люди відкривають вікна, тому що (підприємства ТКЕ -  ред.) далі умисно палять газ, щоби виставити рахунки людям».

Він звернувся до голів міст: «Вас вибирали люди. Ви чудово знаєте, що газ дорогий, тарифи високі. Чому не були прийняті рішення перестати опалювати оселі, коли температурні режими вже давно перейшли в плюсову фазу?»

 «Тільки по місту Києву за кожні 10 секунд спалюється середня заробітна плата громадянина України», - наголосив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та Національної комісії з регулювання енергетики і комунальних послуг: «Так далі не повинно бути. Якщо хтось хоче палити газ , коли на вулиці спека, - штрафуйте підприємства теплокомуненерго. Ставте їм окремий тариф зі штрафом за неефективне використання газу. І при цьому щоби жодна копійка такого штрафу не йшла в платіжки для населення».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua