Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту невідкладно ухвалити закон про національну поліцію (відео)
середа, 6 травня 2015, 12:37

Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до Верховної Ради України на наступному пленарному тижні невідкладно ухвалити закон про національну поліцію.

Про це він сказав у середу, 6 травня, під час відвідання Навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки, психологічної служби та Національної гвардії України, де проходять підготовку кадети Патрульної служби МВС. 

На зустрічі із кадетами Глава Уряду зазначив, що труднощі з ухваленням цього закону виникли через те, що «кожен хоче собі приліпити зірочку українського шерифа за прийняття закону України про національну поліцію»: «Є кілька проектів».

Уряд України, підкреслив він, розробив законопроект у співпраці з міжнародними фахівцями, народними депутатами.

«Він готовий. Це зараз моє ключове прохання до Верховної Ради України. Закон готовий, можете всі собі почепити ордени за те, що брали участь у написанні цього закону. Нам потрібний прийнятий закон про Національну поліцію».

«Це дороговказ. Без цього закону ми не зможемо сформувати нову якісну національну поліцію», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також наголосив на необхідності ухвалення нового адміністративного законодавства, «щоб спростити його і щоб це законодавство захищало як поліцейського, так і громадянина країни».

«Зараз ключова реформа - правоохоронної системи країни. Нова якісна європейська українська поліція. З молодими людьми, які заробляють достойну заробітну платню - до 10 тисяч гривень, мають відповідний соціальний пакет, мають знання і повагу до громадянина і держави. І переконаний, що вони отримають взаємну повагу від суспільства», - підкреслив Арсеній Яценюк.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua