Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту ухвалити законодавство щодо нового підходу в розподілі понадпланових доходів Одеської митниці (відео)
середа, 8 липня 2015, 13:49

 

Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту на наступному тижні ухвалити ініційовані Урядом зміни до Бюджетного кодексу, які проваджують експеримент в Одеській області щодо зарахування 50% понадпланових доходів від Одеської митниці до місцевого бюджету на будівництво дороги Одеса-Рені.

Про це Глава Уряду сказав на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 8 липня.

Арсеній Яценюк нагадав, що на нараді в Державній фіскальній службі 24 червня за участі в тому числі Міністра фінансів України та Міністра економіки України було прийнято рішення про запровадження експерименту в Одеській області «щодо справедливого підходу в надпланових доходах на митниці».

«У нас є планові доходи на Одеській митниці. Все, що вище плану, визначеного Міністерством фінансів, ділиться чесно і справедливо 50 на 50: 50% - до Державного бюджету, а 50% - на будівництво дороги Одеса-Рені», - наголосив він.

Для цього Кабінет Міністрів України вносить зміни до Бюджетного кодексу України, «які чітко передбачають необхідність проведення експерименту саме в Одеській області щодо зарахування 50% понадпланових доходів від митниці до бюджету Одеської області і відправлення на будівництво дороги Одеса-Рені».

Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту на наступному тижні підтримати відповідні зміни до Бюджетного кодексу.

«Це стимулюючий законопроект. Для того, щоб працювала місцева влада, мала відповідну мотивацію для роботи, і для того, щоби показати всій країні, що Уряд готовий до дуже конструктивної роботи з тими людьми, які готові працювати на країну», - підкреслив він.

«Більше зберете – більше отримаєте. Зараз все в руках безпосередньо як керівництва Одеської області, так і керівництва відповідних підрозділів митниці, фіскальної служби, які розташовані в Одеській області», - наголосив Глава Уряду.

Відповідний проект закону, повідомив Арсеній Яценюк, буде сьогодні відправлений до Верховної Ради України «з тією метою, щоб на наступному пленарному тижні Верховна Рада спромоглася прийняти ще один реформістський пакет законів».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua