Арсеній Яценюк звернувся до СБУ та МВС розібратися, чому органи місцевої влади саботують оформлення субсидій (відео)
п’ятниця, 31 липня 2015, 15:59

Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ невідкладно розібратися, «чому органи місцевої влади саботують оформлення субсидій і позбавляють людей можливості отримати гроші для оплати за житлово-комунальні послуги». Про це Глава Уряду повідомив журналістам у Харкові після розширеної наради за участі голів ОДА східних та південних регіонів.

Арсеній Яценюк наголосив, що в районі Харкова Салтовка, де проживають 400 тисяч людей, оформлено тільки 10% належних громадянам субсидій: «Це означає, що кожен громадянин, кожен житель Салтовки, який повинен був отримати субсидію, - не отримав її тому, що органи місцевої влади її не оформили».

«Ці люди позбавлені можливості отримати 500-1000 гривень. Тобто, в людей з кишені витягнули сотні гривень», - підкреслив він.

Глава Уряду підкреслив, що і в інших областях в окремих містах «мери міст і органи місцевого самоврядування умисно саботують оформлення субсидій для українських родин»: «В окремих містах органи місцевої влади умисно витягують з кишень українців гроші, які Державний бюджет дав для компенсації. Але громадяни їх не можуть отримати, тому що не оформлена субсидія».

Такі випадки є, за його словами, в Херсонській, Сумській, Харківській та Запорізькій областях.

«Я це розцінюю як саботаж, диверсію і боротьбу проти громадян країни», - наголосив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua