Арсеній Яценюк звернувся до ВР ухвалити Трудовий кодекс (відео)
понеділок, 20 липня 2015, 16:11

У понеділок, 20 липня, під час засідання колегії Мінсоцполітики Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк наголосив на необхідності ухвалення Парламентом спільно напрацьованого Трудового кодексу.

«Коаліція повинна підтримати спільно напрацьований Трудовий кодекс. Тому що Трудовий кодекс – це конституція праці. Як ми можемо мати новий ринок праці, маючи радянську систему працевлаштування і взагалі радянську політику по працевлаштуванню?», - сказав він.

Глава Уряду також зупинився на необхідності вирішення проблем Пенсійного фонду. Воно, за словами Арсенія Яценюка, лежить не тільки в площині урядових реформ щодо перегляду категорій і системи нарахування в Пенсійному фонді. Важливе також зниження рівня безробіття: «Проблема Пенсійного фонду - це старіння населення, більша кількість пенсіонерів, ніж працюючих людей, падіння заробітної платні і відповідне падіння відрахувань до Пенсійного фонду, а також загальне зменшення зайнятості населення».

Для вирішення цього питання, наголосив Арсеній Яценюк, повинен бути невідкладно розроблений та внесений на розгляд Уряду закон про Національне агентство з зайнятості. Із цим Глава Уряду звернувся до Міністра соціальної політики Павла Розенка.

Арсеній Яценюк висловив сподівання, що Парламент або на позачерговій, або на черговій сесії ухвалить відповідний закон разом із Трудовим кодексом.

Окрім того, Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту ухвалити законодавство для продовження пенсійної реформи, зокрема стосовно впровадження накопичувальної системи, та законопроект щодо захисту трудових мігрантів.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua