Арсеній Яценюк: 1,5 млрд доларів колишньго режиму треба використати на забезпечення і модернізацію армії та соцстандарти (відео)
неділя, 31 січня 2016, 18:42

«Сподіваюся, правоохоронна система та суддівство зроблять все, щоби кошти, які були вкрадені в народу України, були повернуті до бюджету, і це джерело буде використано на грошове забезпечення й модернізацію армії та підвищення соціальних стандартів», підкреслив Прем'єр-міністр України, лідер Політичної партії Арсеній Яценюк у «10 хвилинах» у неділю, 31 січня.

Він нагадав, що в поточному році Уряд на 16 мільярдів гривень збільшив фінансування сектору національної безпеки - до 113 мільярдів, підвищивши обсяг грошового забезпечення військовослужбовців. 

Водночас Арсеній Яценюк наголосив на необхідності продовжувати політику щодо збільшення грошового забезпечення для української армії, Національної гвардії, прикордонників «і всіх військовослужбовців, які охороняють безпеку і мир в країні». 

Одним із джерел для подальшого збільшення грошового забезпечення вояків Глава Уряду назвав, окрім економічного розвитку, конфіскацію активів колишнього режиму, що передбачено в законі про Державний бюджет: «Уряд не має права конфісковувати, чи виносити вироки, чи будь-кого притягувати до кримінальної відповідальності. Але в Уряду є право після проведення фінансового розслідування накласти арешт на ті чи інші активи».

Минулого року Уряд скористався цим право, і 1,5 мільярда доларів активів колишнього режиму знаходяться під арештом, нагадав він: «Але до сьогоднішнього дня немає ні вироку суду, ні конфіскації цих активів на користь державного бюджету України. Вже протягом півтора року вироку суду немає».

Арсеній Яценюк нагадав, що провів зустріч з керівництвом Генеральної прокуратури України, Національного антикорупційного бюро і та правоохоронної системи: «Сподіваюся, що після нашої зустрічі українська правоохоронна система та суддівство зроблять все для того, щоби кошти, які були вкрадені в народу України, були повернуті до бюджету, і це джерело буде використано на грошове забезпечення й модернізацію армії і підвищення соціальних стандартів».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua