Арсеній Яценюк: 3 млрд грн із 1,5 мільярда доларів активів режиму Януковича мають бути направлені на дофінансування Нацполіції (відео)
четвер, 24 березня 2016, 12:03

Із 1,5 мільярда доларів арештованих активів колишнього режиму Януковича 3 млрд грн мають бути направлені на дофінансування Нацполіції. Уряд очікує від Парламенту ухвалення відповідного закону, а від судової і правоохоронної системи –  конфіскації цих коштів та передачі їх у бюджет.

Про це заявив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час церемонії складання присяги співробітниками патрульної поліції міста Бориспіль у четвер, 24 березня.

Арсеній Яценюк повідомив, що Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звернувся до Уряду з необхідністю збільшити фінансування Національної поліції на 3 мільярди гривень, щоб завершити реформу.

Він зазначив, що джерелом цих коштів є активи колишнього режиму Віктора Януковича загальним обсягом 1,5 мільярда доларів, які Уряд України арештував ще рік тому.

Уряд, наголосив Арсеній Яценюк, очікує від Парламенту України ухвалення відповідного закону, а від судової і правоохоронної системи – конфіскації цих коштів, передачі їх в бюджет, аби «частину коштів відправити на національну безпеку і оборону і на дофінансування Національної поліції».

«Ми маємо дуже великі виклики. Росія не зупинила війну проти України. Світовий тероризм поглинає Європу. Кожен з поліцейських, виконуючи свій священний обов’язок, захищає країну і захищає кожного громадянина. А з боку Уряду нам необхідно далі фінансувати як реформу Національної поліції, так і Збройні Сили країни і в цілому кожну реформу, починаючи від охорони здоров'я  і закінчуючи освітою», - підкреслив Глава Уряду.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua