Арсеній Яценюк: 9 грудня Уряд направить узгоджені законопроекти про держбюджет і податкову реформу до парламенту (відео)
неділя, 6 грудня 2015, 18:19

«У вівторок відбудеться засідання Національної ради реформ, на якому ми повинні дійти до взаємної згоди як щодо Податкового кодексу, так і щодо проекту закону України про Державний бюджет. І вже в середу Уряд України, за нашою спільною домовленістю, схвалить відповідні закони та відправить до українського парламенту», - повідомив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у «10 хвилинах» в неділю, 6 грудня.

Глава Уряду наголосив на необхідності «знайти компроміс в стінах українського парламенту»: «Закликаю членів парламенту до того, щоб у нас був діалог, мета якого – ріст української економіки, створення робочих місць, збільшення доходів бюджету, збільшення доходів громадян і підвищення економічної активності в країні і залучення іноземних інвестицій».

Арсеній Яценюк нагадав, що протягом цього бюджетного року Уряду вдалося перевиконати доходи державного бюджету більш ніж на 30%: «Те саме відбувається і з доходами місцевих бюджетів – майже 40% перевиконання».

«В результаті цього ми змогли профінансувати повністю українські Збройні Сили. Ми виплатили всі пенсії і заробітні платні. Ми виконали всі свої соціальні зобов’язання. І ми готові до того, щоб у 2016 році продовжувати цей шлях», - підкреслив Глава Уряду.

У законі України про Державний бюджет на 2016 рік, за його словами, в першу чергу мова повинна йти про підвищення соціальних стандартів: «У цьому році у вересні ми підвищили соціальні стандарти на 13% і 19% відповідно. Притому що рівень інфляції був доволі високий. Нам не вдалося повністю скомпенсувати втрати українських сімей від росту цін. Але в наступному році ми закладаємо ріст доходів населення України на 12%. І це саме та цифра, яка повністю скомпенсує ріст цін і тарифів в 2016 році».

Серед ключових бюджетних пріоритетів Арсеній Яценюк назвав фінансування української армії: «Ми пропонуємо збільшити обсяг фінансування українського війська на 10 мільярдів гривень. В поточному році це було 90 мільярдів, на наступний рік ми передбачаємо 100 мільярдів гривень».

Пріоритетом є забезпечення соціальної справедливості і всіх соціальних виплат: «Всі базові соціальні виплати залишаться. Як для інвалідів, так і для ветеранів, так і для чорнобильців, так і виплати при народженні дитини - будуть відбуватися у 2016 році».

Уряд також вважає за необхідне продовження процесів бюджетної децентралізації. Арсеній Яценюк нагадав, що цьогоріч завдяки бюджетній децентралізації місцеві бюджети отримали значні кошти: «Це мільярди гривень, які вони повинні витратити на школи, лікарні, інфраструктуру, дороги – на те, щоби життя у кожному містечку стало кращим».

«Така сама політика Державного бюджету на наступний рік. Ми очікуємо, що доходи місцевих бюджетів додатково зростуть в наступному році ще на 30 мільярдів гривень, що дасть можливість вашій дитині ходити в кращу школу, кожному з вас ходити в кращу лікарню, і всім нам ходити по кращим освітленим вулицям», - звернувся Глава Уряду до громадян.

Наступного року, підкреслив Арсеній Яценюк, буде продовжуватися програма субсидій. В поточному році, нагадав він, Уряд виділив 24,5 мільярди гривень на субсидії для громадян: «Вже зараз 5 мільйонів українських сімей, а це майже 15 мільйонів громадян країни, звернулися і отримали субсидії від держави».

«У наступному році ми плануємо збільшити суму на субсидії до 38 мільярдів гривень. Для того, щоб кожен, хто потребує допомоги від держави у зв’язку з запровадженням ринкових цін і тарифів на енергоносії, отримав таку допомогу».

Наступного року Уряд планує виділити майже 7 мільярдів гривень на капітальне будівництво: «Це кошти, які направляються в регіони з тим, щоби будувати нові лікарні, ремонтувати школи, відбудовувати театри і давати можливість регіону будувати свою інфраструктуру».

Арсеній Яценюк підкреслив, що разом із законом України про Державний бюджет необхідно ухвалити новий Податковий кодекс: «Міністерство фінансів України запропонувало хорошу базу для того, щоб прийняти зважену і ефективну податкову реформу, яка, з одного боку, зменшить податкове навантаження на працівника, а з іншого -  вивільнить додатковий ресурс для підприємств».

Цілі податкової реформи, підкреслив Арсеній Яценюк – це зменшення навантаження на виплати заробітної платні, прозора і чесна програма відшкодування податку на додану вартість, ліквідація податкової міліції і її демілітаризація та створення Служби фінансових розслідувань: «Це запровадження електронних офісів платників податків. І це залишення спрощеної системи оподаткування для тих суб'єктів, які дійсно представляють малий і середній бізнес і середній клас в Україні».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua