Арсеній Яценюк: Американський бізнес на ділі демонструє, що інвестує і готовий розвивати українську економіку (відео)
понеділок, 26 жовтня 2015, 18:29

«Американський бізнес демонструє не на словах, а на ділі, що вони інвестують, готові розвивати українську економіку, привозити сюди новий стиль і вид управління», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк за підсумками зустрічі з Міністром торгівлі США Пенні Прітцкер та представниками провідних американських компаній у понеділок, 26 жовтня.

Глава Уряду зазначив, що разом із партнерами зі США Уряд України започаткував серію інвестиційних конференцій, яка почалася з Вашингтона. Тоді Міністр торгівлі США, Віце-президент Сполучених Штатів Америки і американський бізнес «чітко заявили про те, що як Уряд США, так і приватний американський бізнес разом з Україною підтримують Україну».

Наступна інвестиційна конференція, нагадав він, відбулася 23 жовтня в Берліні: «За даними німецької сторони, це одна взагалі з найбільших інвестиційних конференцій, яка проходила в Німеччині на двосторонньому рівні».

«Наступна інвестиційна конференція у нас буде у Франції», - повідомив Арсеній Яценюк.

Він відзначив важливість візиту Пенні Прітцкер до Києва разом із представниками провідних американських компаній: «Фактично це є продовженням нашої інвестиційної конференції в Сполучених Штатах Америки. І важливо, що наша розмова була дуже прагматична і дуже економічно концентрована».

«Наше сьогоднішнє завдання було провести дуже чіткі переговори щодо залучення американських інвестицій», - додав Глава Уряду.

Арсеній Яценюк зазначив, що в складі делегації було керівництва Citibank: «Citibank – це елемент реального залучення американських інвестицій в українську економіку, тому що там, де є Citibank, там американський бізнес набагато швидше заходить інвестувати».

Під час переговорів з Citibank, повідомив Глава Уряду України, обговорювалася необхідність проведення конференції по залученню інвестицій в Україну питання того, «щоби кредитно-гарантійні установи країн Великої двадцятки провели з нами зустріч з приводу збільшення обсягів інвестицій в українську економіку».

У зустрічі також взяло участь керівництво компаній Cargill та DuPont, переговори з якими фокусувалися в першу чергу на розвитку аграрного сектору.

У переговорах взяли участь також представники NCH Capital – венчурного фонду, «який вкладає в українську економіку і буде далі в неї вкладати»: «Для цього необхідно далі проводити реформи, про які йшлося під час нашої зустрічі».

Окрім того, повідомив Арсеній Яценюк, у зустрічі взяли участь представники компанії Honeywell, яка сконцентрована  в першу чергу на інвестиціях в енергетичний сектор і енергоефективність: «Це те, що нам зараз потрібно. Починаючи з лічильників і закінчуючи модернізацією української енергетики - це спільні завдання, яке ми поставили на наших переговорах з американським бізнесом».

Ще одна відома компанія, з якою українська сторона має дуже успішний проект, підкреслив Глава Уряду - це Westinghouse. Арсеній Яценюк підкреслив, що йдеться про проект диверсифікації ядерного пального між Westinghouse і Національною акціонерною компанією «Енергоатом»: «Справи йдуть дуже добре. Сподіваємось, що для продовження цього проекту у нас буде можливість отримувати додаткове фінансування, в тому числі від американського EX-IM bank».

Арсеній Яценюк висловив вдячність Пенні Прітцкер за те, «що сьогоднішня зустріч є дуже прагматичною і дуже ефективною»: «Американський бізнес демонструє не на словах, а на ділі, що вони інвестують, вони готові розвивати українську економіку, привозити сюди новий стиль і вид управління. І що двосторонні відносини між Україною і Сполученими Штатами розвиваються як політично й дипломатично, так і економічно».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua