Арсеній Яценюк - антикорупційним органам: У нас є незалежність між відомствами. Тільки у нас є одна залежність – від народу країни
четвер, 21 січня 2016, 13:35

«Ми повністю єдині з Президентом України в частині не голослівної, а реальної боротьби з корупцією і доведення до суду відповідних кримінальних справ», - наголосив  Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на нараді щодо антикорупційних розслідувань у четвер, 21 січня.

Глава Уряду підкреслив, що протягом останнього року «дуже багато зроблено в тому, щоби забезпечити відповідне законодавство для створення антикорупційних органів». Він нагадав, що було створено Національне антикорупційне бюро, і Уряд надав відповідне фінансування. Також було створено Національне агентство з запобігання корупції, і Уряд очікує на призначення керівництва цього агентства на відкритому і прозорому конкурсі. Крім того, створена Національна антикорупційна прокуратура як незалежний підрозділ Генеральної прокуратури України, який дає можливість працювати Антикорупційному бюро.

«В Уряді також було дуже багато зроблено. В першу чергу мова йде про зміну законодавства про державні закупівлі і зміни порядку призначення керівників державних компаній», - нагадав він.

Крім того, створена Державна аудиторська служба, яка повинна допомагати правоохоронним і антикорупційним органам, в першу чергу в проведенні ревізій державних компаній: «Створена Національна поліція, і вона виконує свою частину процесуальних повноважень».

Арсеній Яценюк також підкреслив, що зараз проходить реформа Державної фіскальної служби, яка поки що «залишається одним з анклавів корупційних правопорушень».

Глава Уряду наголосив, що бюджетний запит від антикорупційних органів був максимально виконаний Кабінетом Міністрів: «У сьогоднішніх умовах нам важко знайти додатковий ресурс. Але якщо ми з вами проведемо цю широку масштабну антикорупційну кампанію, в тому числі конфіскуємо кошти як колишнього режиму і повернемо кошти, які вкрадені вже за останній період часу, - у нас будуть додаткові доходи».

Парламентська фракція «Народного фронту», зазначив він, голосувала і голосує за всі необхідні для функціонування антикорупційних органів акти законодавства: «Думаю, що ми повністю єдині з Президентом України в частині не голослівної, а реальної боротьби з корупцією і доведення до суду відповідних кримінальних справ».

Уряд поважає процесуальну та юридичну незалежність антикорупційних органів, підкреслив він: «У нас є незалежність між відомствами. Тільки у нас є одна залежність – від народу країни. Якщо ми з вами разом зберемося і будемо одне одному допомагати - у нас все вийде».

Арсеній Яценюк звернувся до присутніх на нараді: «Уся державна машина виконавчої влади буде працювати на ті завдання, які ви поставите в частині боротьби з корупцією. Кожен державний чиновник. А той, який не буде, - або взагалі не буде працювати, або буде працювати з вашими слідчими. У них будуть питання до таких чиновників».

У нараді взяли участь Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Міністр юстиції України Павло Петренко, керівництво Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро України, Національної поліції України, Державної фіскальної служби України, Держслужби фінмоніторингу, Державної аудиторської служби.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua