Арсеній Яценюк: Арештовані 1,5 мільярда доларів режиму Януковича мають бути конфісковані на користь держбюджету на 2016 рік
середа, 2 грудня 2015, 13:53

«Сподіваюся на повне розуміння членів Парламенту і української судової системи в необхідності виконання юридичних процедур щодо конфіскації активів режиму Віктора Януковича. 40 мільярдів гривень – це те, що повинно бути конфісковано і зараховано до державного бюджету України в 2016 році», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 2 грудня.

Арсеній Яценюк нагадав, що ще в 2014 році через урядовий орган, який відповідає за боротьбу з відмиванням коштів, було заарештовано 1,5 мільярда доларів США активів, «якими володіли Янукович і наближені до нього особи». Глава Уряду нагадав, що декілька разів звертався до органів прокуратури і всієї правоохоронної системи з тим, щоби ці кошти були конфісковані.

Він звернувся до українського Парламенту невідкладно ухвалити додатковий закон, який дає можливість провести процедуру конфіскації цих коштів.

Арсеній Яценюк також звернувся до правоохоронних органів і судової системи «прийняти відповідні судові рішення, які дадуть можливість отримати до бюджету додатково понад 40 мільярдів гривень».

«Позиція Уряду полягає в тому, що ці 40 мільярдів гривень, які повинні бути конфісковані за всіма юридичними процедурами, сформують спеціальний фонд. Цей спеціальний фонд буде використовуватися додатково як на національну безпеку і оборону, так і на інші витрати, які необхідно покрити», - підкреслив Глава Уряду.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua