Арсеній Яценюк: «Безвізові» закони мають бути ухвалені. Це зобов’язання перед громадянами країни (відео)
четвер, 5 листопада 2015, 19:50

Той, хто не голосує за закони, необхідні для візової лібералізації, - виступає проти того, щоб українські громадяни не просто отримали право безвізових поїздок до ЄС, а дійсно стали частиною об'єднаної великої Європи, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк за підсумками зустрічі з Главами Урядів Балтійських держав в рамках робочого візиту до Риги у четвер, 5 листопада.

Він підкреслив, що лібералізація візового режиму – це зобов’язання української влади перед українськими громадянами: «Той, хто не голосує за закони, які підготовлені українським Урядом разом із європейськими і західними експертами, той, хто не підтримує ухвалення цих законів, - виступає проти того, щоб українські громадяни не просто отримали право безвізових поїздок до Європейського Союзу, а дійсно стали частиною об'єднаної великої Європи».

Глава Уряду України звернувся до парламенту «проявити мудрість і політичну відповідальність»: «Не може бути взагалі дискусії. Якщо немає ухвалених законів, немає безвізового режиму. Якщо є прийняті закони, і ці закони відповідають критеріям Європейського Союзу, то у нас дуже високі шанси отримати безвізовий режим».

Це питання обговорювалося під час зустрічі Арсенія Яценюка з Прем’єр-міністром Латвії Лаймдотою Страуюма, Главою Уряду Литви Альгірдасом Буткявічюсом та Главою естонського Уряду Тааві Рийвасом. Арсеній Яценюк наголосив, що в цієї теми є два аспекти. Перший із них – «суто технічний»: «Я наполягаю на тому, що ці закони повинні бути прийняті, щоб ніхто з різних експертів не сказав, що Україна не виконала технічні критерії».

«Другий аспект – політичний. Якщо буде хоча б одна зачіпка, що Україна не виконала технічні критерії, дехто може виступити і сказати, що саме через невиконання технічних критеріїв ми не прийняли рішення про надання безвізового режиму», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що його партнери й колеги з ЄС «запевнили, що якщо ви виконаєте технічні критерії, то політичних умов при наданні безвізового режиму не буде». «Я в цьому переконаний», - додав Глава Уряду України.

Відповідаючи на запитання журналіста, Арсеній Яценюк підкреслив, що для ухвалення цих законів парламент може зібратися на позачергову сесію: «Зберуться завтра, післязавтра на позачергову сесію, до вівторка. Будуть голосувати на благо українського народу».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua