Арсеній Яценюк біля суду, де оскаржують вирок Януковичу: Виправдання Януковича - це виправдання Росії (відео)
понеділок, 15 червня 2020, 12:07

Арсеній Яценюк не виключає, що задіяні всі внутрішньо- і зовнішньополітичні інструменти, аби скасувати вирок Януковичу. Про це лідер партії «Народний фронт», прем’єр-міністр України 2014-2016 років сказав біля Апеляційного суду Києва, де нині розглядається апеляційна скарга захисту екс-президента Віктора Януковича.

Він нагадав, що 2017 року він та інші українські посадовці давали свідчення в суді першої інстанції у справі про державну зраду Януковича. Саме ці свідчення, наголосив Арсеній Яценюк, лягли в основу того, що Янукович був засуджений за державну зраду і пособництво у веденні агресивної війни з терміном позбавлення волі на 13 років.

«Зараз так звані адвокати Януковича подали апеляційну скаргу. Думаю, що апеляційний суд може прийняти тільки одне рішення – збільшити термін позбавлення волі з 13 до 15 років - саме це максимальний термін ув’язнення за державну зраду, яку вчинив Віктор Янукович», - підкреслив лідер «Народного фронту».

«Сьогодні ми прийшли захищати Україну, захищати правду про російську військову агресію. Янукович разом з Путіним – це два основних посадовці, які вчинили акт військової агресії проти України. Янукович повинен сидіти. І дивно, чому до сьогоднішнього дня немає справи проти Володимира Путіна і проти всього вищого російського керівництва, які публічно визнали, що саме вони при допомозі Януковича планували захоплення української суверенної території», - наголосив Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк висловив сподівання, що відсутність повістки про виклик в суд в якості свідка на нинішнє засідання – це «збіг обставин, а не попередньо спланована акція, аби ми не прийшли. Я прийшов».

Лідер «Народного фронту», відповідаючи на запитання, чи цією апеляцією захист Януковича сподівається скасувати вирок, наголосив: «Думаю, тут взагалі іде багатоходова гра. Виправдання Януковича, на яке сподівається і він, і РФ, - це виправдання Росії. От де йде гра. Вони думають: влада змінилася, повістку не прислали, в суд не прийдуть. Не виключаю, що задіяні всі внутрішньо- і зовнішньополітичні інструменти для того, щоб скасувати вирок Януковичу».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua