Арсеній Яценюк: Блокада міжнародної гуманітарної допомоги на Донбасі – цинічний злочин російських терористів
четвер, 1 жовтня 2015, 18:18

«Російськими бойовиками де-факто встановлена блокада міжнародної гуманітарної допомоги, призначеної для мешканців окупованих територій Донецької та Луганської областей. Це - справжній гуманітарний злочин проти людей, які опинилися заручниками терористів", - заявив у четвер, 1 жовтня, Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на зустрічі з представниками міжнародних гуманітарних організацій для обговорення практичних шляхів захисту людей на загарбаних Росією територіях.

"Україна закликає міжнародне співтовариство максимально посилити спільні зусилля для відкриття шляхів доступу гуманітарної допомоги до мешканців захоплених територій", - підкреслив глава українського Уряду.

Арсеній Яценюк підкреслив, що терористи зупинили надходження підтримки для людей, які її конче потребують. Цей факт є черговим доказом цинічності намірів російських злочинців: бойовиків не цікавлять люди, їхні дії підривають мир і загострюють гуманітарне становище в регіоні.

Він наголосив на необхідності спільно тиснути на Кремль, "який контролює своїх маріонеток": "Це питання повинно стати одним з головних елементів переговорів, які незабаром відбудуться в нормандському форматі на найвищому рівні".

У ході бесіди з іноземними гуманітарними партнерами йшлося про нагальні практичні кроки, які мають спільно вживатися для полегшення страждань і випробувань мешканців постраждалих регіонів та переміщених осіб.

Представниками гуманітарних організацій було відзначено дії української влади для реагування на труднощі, викликані російською агресією, а також спрощення процедур, що стосуються передачі гуманітарної допомоги. За підсумками розмови домовлено про подальші кроки й ініціативи у цій сфері.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua