Арсеній Яценюк: Бюджет на 2016 рік має бути ухвалений. Якщо ні - обіцяю Санта Клауса 31 грудня прямо в стінах Верховної Ради
середа, 23 грудня 2015, 17:33

«Ми знайдемо можливість, щоби країна отримала бюджет. Ми як Уряд України не дозволимо розвалити фінансову стабільність країни, зупинити фінансування армії, національної поліції. Ми не дамо можливості не платити пенсії і заробітні платні. Тому що безвідповідальність окремих фракцій Парламенту і народних депутатів України призведе саме до цього – до невиплат пенсій, до невиплат заробітних плат, до відсутності фінансування для українського війська, поліції, шкіл, лікарень, фактично - до економічної катастрофи в країні. Я цього не допущу», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 23 грудня.

Він підкреслив, що протягом трьох тижнів урядовці разом із членами Парламенту працювали над всіма необхідними бюджетними законопроектами: «Мета цієї роботи – знайти компроміс. Не для окремих народних депутатів і не для окремих фракцій Парламенту, а компроміс для країни».

«Усі питання, починаючи з державної підтримки для аграрного сектора країни і закінчуючи соціальними пільгами і соціальними стандартами, були вкотре узгоджені на рівні керівництва і окремих народних депутатів України. Але поки що у членів Парламенту е виходить усвідомити свою відповідальність перед країною», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що Державний бюджет на наступний рік та всі закони щодо дохідної і видаткової частин бюджету повинні бути ухвалені: «Усі компроміси, які треба було знайти, ми знайшли. І це означає, що якщо народним депутатам України треба буде відзначати Новий рік в стінах Верховної Ради, значить, там його й будемо відзначати разом із Урядом».

«Ми знайдемо можливість, щоби члени Парламенту підтримали країну. І ми знайдемо можливість для того, щоби країна отримала бюджет. Якщо не буде проголосований бюджет, Санта Клауса на 31 грудня я обіцяю. Прямо в стінах Верховної Ради», - сказав Арсеній Яценюк.

Глава Уряду підкреслив, що Україну будуть підтримувати тільки тоді, «коли український політичний клас, обраний на парламентських виборах, який сформував проєвропейську коаліцію, - буде демонструвати сильну політичну волю щодо змін і реформ в країні»: «Коли наші партнери будуть бачити, що ми дійсно працюємо на зміни в країні».

«Зміни в країні – це в першу чергу зміна в політичній відповідальності тих людей, яких обрали до Парламенту, яких Парламент делегував сюди, - а зараз чотири політичні фракції Верховної Ради Україні представлені в Уряді України, - тих людей, які несуть всю повноту відповідальності за управління країною перед громадянами», - сказав він.

Арсеній Яценюк повідомив, що завтра в Парламенті Уряд і народні депутати вкотре будуть обговорювати бюджетні законопроекти: «Усі компроміси вже знайдені. Зараз залишилося тільки одне – натискати на кнопки і голосувати за відповідні законопроекти. Не буде в четвер - значить, буде в п’ятницю. Не буде в п’ятницю, - значить, буде в суботу. У нас до Нового року ще є час, і ми його продуктивно використаємо на благо країни».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua