Арсеній Яценюк: Через допуск «Газпрому» до OPAL Україна може втратити до 400 млн доларів на рік (відео)
вівторок, 29 листопада 2016, 19:44

«Нам вдалося не допустити розширення «Північного потоку». Але останнє рішення німецького регулятора та Європейської комісії, яка фактично допустила російський «Газпром» до системи OPAL, на наше переконання, порушує Третій енергетичний пакет», - наголосив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в інтерв’ю журналістам по завершенні зустрічі з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском у Брюсселі у вівторок, 29 листопада.

Після цього рішення, за словами лідера «Народного фронту», Україна може втратити близько 20% транзиту: «У цифрах це від 300 до 400 мільйонів доларів на рік. Так само буде страждати Польща і Словаччина».

«Ми запропонували декілька варіантів рішень», - повідомив Арсеній Яценюк, зазначивши, що під час його вчорашньої зустрічі з віце-президентом Європейської комісії Марошем Шефчовичем були обговорені «можливості, як вийти з цієї ситуації».

«Рішення можливе, але для цього треба провести дуже серйозні перемовини з нашими європейськими партнерами, як ми далі бачимо нашу енергетичну співпрацю», - сказав лідер «Народного фронту».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua