Арсеній Яценюк: Цьогоріч «Нафтогаз» вперше стане прибутковим (відео)
п’ятниця, 5 лютого 2016, 12:45

Якщо 2014 року дефіцит НАК «Нафтогаз України» був 10 мільярдів доларів, минулого року - 1 мільярд доларів, то цьогоріч «Нафтогаз» стане вперше прибутковим, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у п’ятницю, 5 лютого, під час години запитань до Уряду в парламенті.

Глава Уряду підкреслив, що за останні десять років  найбільша корупція в Україні існувала в газовому секторі: «Мільярди доларів, які викачувалися з державної компанії НАК «Нафтогаз України», десятки посередників, сотні фірм і темні контракти з Російською Федерацією призводили до грабежу мільярдів доларів з кишень платників податків».

«Всі попередні прем'єри і попередні уряди говорили. Цьому Уряду вдалося. Немає більше посередників, немає більше темних російських компаній – тільки прямі угоди», - наголосив він.

Уряду також вдалося повернути державний контроль над компанією «Укрнафта»: «Багато розповідали про те, як це зробити. Правда, забули, що на посаді прем'єра підписували незаконну угоду з акціонерами «Укрнафти», яка давала можливість міноритарному акціонеру далі тримати компанію під своїм контролем».

«Ми внесли до парламенту закон, ви проголосували -  ми це зробили», - звернувся він до парламентаріїв.

Арсеній Яценюк нагадав, що дивіденди від «Укрнафти» у розмірі 1 мільярд 790 мільйонів були зараховані до Державного бюджету України в повному обсязі 30 грудня 2015 року.

Крім того, компанії була пред'явлена пеня за несвоєчасну сплату дивідендів: «Ми пред'явили позови на 9,7 мільярда гривень. Все майно арештовано. Ми робимо свою роботу».

Арсеній Яценюк також підкреслив, що протягом двох років Уряд повернув у державну власність «всі державні компанії, які були в сумнозвісних олігархів від «Партії регіонів» у так званій оренді або в концесії».

«Усі говорили, що неможливо зачистити корумпованих чиновників. Ми провели люстрацію, люстрували вісімсот корумпованих чиновників. І це реальна боротьба з корупцією», - наголосив він.

«Всі говорили, що не можна поміняти систему призначення керівників державних компаній. Так, це не просто, так, є політичний тиск, і про це заявив Міністр економіки Айварас Абромавічус», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк наголосив: «Я пресічу будь-які спроби тиснути на Абромавічуса або вчиняти проти нього незаконні дії. Цей Міністр під захистом моєї фракції і Уряду».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua