Арсеній Яценюк дав старт новій патрульній поліції Полтави та передав квартири для поліцейських-учасників АТО (фоторепортаж, відео)
субота, 5 березня 2016, 12:50

У суботу, 5 березня, Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк разом із Міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим та Головою Національної поліції України Хатією Деканоїдзе дали старт роботі патрульної поліції в Полтаві. Сьогодні на вулиці міста вийдуть 245 нових патрульних.

36 нових поліцейських є учасниками антитерористичної операції.

Під час церемонії складання присяги Глава Уряду оголосив про передання квартир для поліцейських-учасників АТО.

Сьогодні було вручено перші п’ять квартир із 50 у будинку по вулиці Молодіжній, 1 в місті Комсомольськ, які були передані на баланс головного управління Національної поліції в Полтавській області від дочірньої компанії «Газ України» НАК «Нафтогаз України».

Арсеній Яценюк звернувся до Голови Полтавської ОДА взяти під особистий контроль, «щоб у квартирах був відповідний ремонт, і щоби дати житло нашим хлопцям і їхні сім'ям».

Глава Уряду також звернувся зі словами вдячності до нових поліцейських, які були учасниками антитерористичної операції.

«Це також відповідальність держави – інтегрувати українських вояків, які боролися і борються зараз проти російської військової агресії, інтегрувати їх у мирне життя», - додав він.

«Країні потрібен мир. Мир, якого ми очікуємо і за який боремося. Ми як країна збудували армію. Ми єдина держава, яка воює проти російської озброєної до зубів армії. Нам необхідно відновити контроль над Донецьком, Луганськом і повернути Крим. Це завдання по відновленню територіальної цілісності держави. І ці завдання виконували хлопці, які зараз стали полтавськими поліцейськими. І за це вам велика шана і подяка», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що Полтава - 16-те місто в Україні, де з'явилася нова поліція і «нова культура спілкування з людиною в формі і нова культура відповідальності, як цієї людини перед громадянином, так і громадянина перед нею».

Арсеній Яценюк підкреслив, що нові поліцейські взяли на себе дуже складну місію: «Кожна ця молода людина, яка присягнула на вірність народу України, буде собою захищати спокій, добробут громадян, їх сім'ї й родини».

«Вони прийняли для себе рішення пожертвувати собою задля безпечної країни, задля спокою в місті Полтава, задля того, щоб ви безпечно ходили вулицями, і задля того, щоб в країні панував закон», - звернувся Глава Уряду до полтавчан: «Кожен з цих молодих поліцейських потребує вашої допомоги і підтримки. Українська поліція потребує допомоги суспільства».

Арсеній Яценюк зазначив, що нова поліція має дуже високий кредит довіри: «Вас поважає суспільство. А це дуже багато коштує. Саме найважливіше в житті – це репутація і довіра. Ви її маєте вже зі старту, і ви повинні її не просто втримати - кожен з вас своєю дією, своїм відношенням до людей, своїм відношенням до закону кожного дня повинен це доводити. Це дуже складна робота. Але ви на цю роботу присягали. І ми очікуємо від вас чесної, відвертої і професійної праці на благо українського народу», - звернувся він до нових патрульних.

Він також привітав із прийдешніми весняними святами жінок-поліцейських, яких у Полтавській поліції 20%, та всіх жительок міста.

Глава Уряду звернувся до полтавчан: «Будьте впевнені в тому, що якщо ми підтримуємо одне одного, якщо робимо реальні зміни, крокуємо вперед - то ці зміни настають, життя змінюється».

(ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ)

  


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua