Арсеній Яценюк дав старт роботі новій поліції Чернівців. На вулиці міста виходять 342 патрульні (відео)
неділя, 27 березня 2016, 14:20

У неділю, 27 березня, Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт»  Арсеній Яценюк разом із Міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим дали старт роботі патрульної поліції Чернівців.

Сьогодні на вулиці міста вийдуть 342 нові поліцейські. Місто патрулюватимуть 27 екіпажів.

Глава Уряду підкреслив, що Чернівці – 20-те місто, де працюватиме патрульна поліція.

Нові поліцейські «прийняли для себе рішення служити українському народу, служити Чернівцям, Буковині, захищати спокій у місті». Нові патрульні, зазначив він, прийняли для себе рішення «бути кращими, служити народу і реалізовувати свої цілі і цінності в новій українській патрульній поліції»: «Мова йде про бажання особистості змінити себе і допомогти іншим. Так проводяться зміни в країні. Зміни в країні починаються з кожної особистості, з кожного громадянина».

Ці молоді люди, підкреслив Глава Уряду, потребують підтримки громадян: «Вони потребують виконання закону кожним. Вони потребують поваги до себе і тієї складної служби, яку вони будуть нести. Вони потребують підтримки кожного громадянина, щоби їхня служба була достойна і щоб вони могли виконати свою ключову функцію – захист і безпека».

Водночас Глава Уряду підкреслив, що патрульна поліція – це елемент широких реформ, які необхідно провести в Україні - реформи правоохоронної системи, прокуратури і судів, «які повинні бути некорумповані і не виносити рішення іменем долара Сполучених Штатів, а виносити чесні і неупереджені рішення у справах, які буде розслідувати і розслідує нова українська поліція».

Крім того, необхідна нова якісна система освіти, зміни в систему медицини, інфраструктурі: «Країна змінюється. Мені дуже хотілося б, щоб вона мінялася набагато швидше. Це в наших спільних силах».

«Ми пройшли найскладніші два роки з часу російської військової агресії, яка не закінчилася. Після захоплення Росією нашого Криму і нашого Донбасу. Два роки в найскладніших економічних обставинах, яких не мала жодна країна Європи. Але ми не просто вижили - ми довели, що ми сильна нація. І ми не будемо зупинятися на половині шляху», - наголосив він.

«Рухатися вверх завжди важко. Але іншого шляху немає. Крок за кроком, спільно, як би не було складно, але ми перемагали і спільно переможемо», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду зазначив, що нові поліцейські складають присягу в день, коли християни відзначають Великдень за григоріанським календарем: «Якщо наша патрульна поліція складає присягу в таке велике християнське свято, то у них все вийде».

Після церемонії складення присяги, один із поліцейських освідчився своїй коханій. Арсеній Яценюк та Арсен Аваков привітали пару та вручили нареченій квіти.

 

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua