Арсеній Яценюк: Для економічної стабільність і запуску економіки потрібна єдність політичних сил, Президента й Уряду на шляху реформ
неділя, 14 лютого 2016, 19:08

Аби далі проводити економічні реформи і залишатися в програмі з Міжнародним валютним фондом, «необхідне розуміння всіх політичних сил, Президента країни й Уряду і наша єдність в тому, щоби іти по шляху реформ», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт»  Арсеній Яценюк у «10 хвилинах» у неділю, 14 лютого.

Глава Уряду підкреслив, що сьогодні світ зіткнувся з новими економічними викликами: Падіння цін на нафту спровокувало падіння промислового виробництва в найбільших економіках світу, в першу чергу китайської: «Це, звичайно, має влив на європейську і американську економіку. Україна є частиною глобальної економіки. І тому нам треба самим шукати виходи з цієї складної ситуації».

У першу чергу економічна стабільність – це цінова стабільність, «коли ціни не зростають галопуючими темпами»: «Минулого року ми зіткнулися з цією проблемою, і темпи росту інфляції були практично 45%. На цей рік ми повинні подолати галопуючу інфляцію. Ми поставили цільовий показник – 12% інфляції в 2016 році».

Арсеній Яценюк підкреслив, що цього можна досягти, якщо далі проводити економічні реформи і якщо Україна буде залишатися в програмі з Міжнародним валютним фондом.

«Для цього необхідно розуміння всіх політичних сил, партій, Президента країни, Уряду і наша єдність в тому, щоби іти по цьому шляху реформ», - наголосив Глава Уряду.

Окрім того, підкреслив він, ресурсом для запуску української економіки, - це насамперед внутрішні джерела з банківського сектору.

Арсеній Яценюк нагадав, що проводив дискусію з керівництвом українських банків і Національним банком із цього питання: «Малому і середньому бізнесу потрібні довгі й дешеві кредити. А для цього стабільність банківської системи є запорукою».

Додаткову подушку для економічної стабільності, наголосив він, дає співпраця як з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком, так і іншими міжнародними фінансовими організаціями.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua