Арсеній Яценюк: До роковин трагедії Бабиного Яру буде споруджено Алею Праведників та Алею Мучеників (відео)
середа, 23 березня 2016, 16:43

До 75-річчя трагедії Бабиного Яру буде споруджено Алею Праведників та Алею Мучеників.  Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 23 березня.

Глава Уряду висловив вдячність українським та міжнародним єврейським організаціям та всім членам організаційного комітету, які прийняли консенсусне рішення про те, що необхідно побудувати дві алеї та затвердили проект».

«Проект затверджений. Усі ескізні плани і розміщення затверджено. І основне, що якщо ще на першому засіданні організаційний комітет мав кардинально протилежні думки, то на останньому засіданні це була єдина, спільна позиція всіх - як по проекту, так і по місцю розташування і необхідності нарешті перейти від розмов, які точилися два десятки років, до того, щоб побудувати ці дві алеї і увічнити пам'ять жертв трагедії Бабиного Яру», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк повідомив, що Уряд України виділяє Київській міській державній адміністрації майже 30 мільйонів гривень. Він зазначив, що вже провів розмову з міським головою Києва Віталієм Кличком «із тим, щоби в найкоротші терміни розпочати відповідні роботи, тому що у нас залишилося буквально півроку».

Глава Уряду доручив Міністерству фінансів України оперативно надати виділені Урядом кошти: «Це свята справа, і ми повинні це зробити».

Прем’єр-міністр також звернувся до Міністра МЗС України Павла Клімкіна внести до порядку денного Уряду рішення про приєднання України до міжнародного альянсу пам'яті жертв Голокосту в якості спостерігача.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua