Арсеній Яценюк: Доки Крим не буде повернутий Україні, жодні санкції проти Росії не можуть бути зняті (відео)
субота, 11 листопада 2017, 14:53

“Доля нашої країни в першу чергу в наших руках. Ніхто, крім нас, не захистить країну. Ніхто, крім нас, не зробить її успішною. Ніхто, крім нас, не зробить Україну членом ЄС і НАТО. Ніхто, крім нас, не зробить Україну великою. А вона буде великою”, - заявив лідер партії “Народний фронт”, Голова Політради партії Арсеній Яценюк під час з’їзду "Народного фронту” у Києві в суботу, 11 листопада.

Арсеній Яценюк  підкреслив, що російська військова агресія триває, продовжуються обстріли: “Велика дислокація російських військовослужбовців на території України. Крим, Донецьк і Луганськ далі залишаються захопленими російськими військами”.

Присутні на з'їзді хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих за незалежність і свободу України.

Арсеній Яценюк підкреслив, що напередодні підписання Мінських домовленостей в України було два варіанти: “Поганий варіант – це погодитися на Мінські угоди. Дуже поганий варіант – це не погодитися на Мінські угоди”. Він відзначив зусилля Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель спільно з Президентом України Петром Порошенком в тому, що Мінські домовленості були підписані “і стали на першому етапі угодою про припинення вогню”: “Завдяки цим угодам ми зберегли життя багатьох українців”.

“Але чи є це остаточним вирішенням проблеми? Якби воно було остаточне, то чому Росія тоді їх не виконала? Адже вони складаються з доволі простих пунктів: Росія повинна прибратися з території України, Україна повинна відновити контроль над державним кордоном та повернутися на свої території. А це територія Донецька, Луганська і Криму. І тому спроби викинути Крим з цього процесу є неприпустимі”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що ініціатива Президента України про запровадження миротворців “може бути першим кроком по звільненню окупованої території Донецька і Луганська”.

Водночас Арсеній Яценюк нагадав, що Росія “наввипередки відправила свою резолюцію Ради безпеки ООН” щодо миротворчої місії: “Уявляєте, Росія стала великим миротворцем. Хто вірить в те, що Росія колись позбавиться своїх імперських амбіцій по відношенню до України? Україна для Росії і російського режиму – це травма. Росія для нас – це агресор”.

“Владимир Владимирович, мы разные народы”, - сказав Арсеній Яценюк: “Ми – волелюбна європейська нація, яка стоїть на своїх цінностях і яка буде до останнього захищати свою свободу, незалежність і територіальну цілісність. І ми це доводили і доводимо”.

“Навіть якщо Росія забереться з території Донецька і Луганська, - до того моменту, доки Крим не буде повернутий Україні, жодні санкції, в тому числі і по Мінському процесу, не можуть бути зняті”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Він також підкреслив, що сьогодні війна отримує нові форми. Це новий тип гібридної війни - не тільки танки, літаки і зброя. Це не тільки війна за територію - зараз Росія розпочала війну за наші мізки. Росія розпочала війну проти західних демократій. Росія розпочала війну в кіберпросторі, війну енергетичну - шляхом будівництва “Північного потоку-2”, війну економічну - через блокування українських товарів, позови проти України в Світовій торговельній організації і підрив наших міжнародних партнерів”.

Лідер “Народного фронту” наголосив на складній ситуації на Заході: “Після рішення Великобританії про вихід з ЄС, після низки виборчих кампаній в країнах-членах Європейського Союзу, де радикальні сили отримали певний рівень підтримки, після кількісних спроб Російської Федерації втрутитися у виборчу кампанію як Європейського Союзу, так і Сполучених Штатів Америки, після військової кампанії Росії в Сирії, після того, коли Росія почала активну кампанію з підриву західної демократії, - треба визнати, що сила Заходу зараз знаходиться під питанням”.

“Тому для Європейського Союзу дуже важлива єдність. Так само, як важлива єдність для України. А для нас необхідне усвідомлення того, що в сучасних умовах у нас дуже багато союзників і партнерів, але доля нашої країни в першу чергу в наших руках. Ніхто, крім нас, не захистить країну. Ніхто, крім нас, не зробить її успішною. Ніхто, крім нас, не зробить Україну членом ЄС і НАТО. Ніхто, крім нас, не зробить Україну великою. А вона буде великою”, - сказав Арсеній Яценюк.

Позиція партії, наголосив він, залишається незмінною: “Наші партнери – це США, Європейський Союз. Наші партнери – це країни Великої сімки. І в рамках нашого міжнародного діалогу нам необхідно звільнити територію України від російських загарбників”.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua