Арсеній Яценюк: Доки Росія не забереться з Криму, «Аерофлот» не може тут літати (відео)
середа, 30 вересня 2015, 15:11

«Доки Росія не забереться з Криму, «Аерофлот» не може тут літати», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 30 вересня.

Він нагадав, що відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони проти Російської Федерації був введений другий, розширений пакет санкцій. У тому числі були введені санкції стосовно російських авіакомпаній: «Мотивація введення санкцій чітка і зрозуміла: російські авіакомпанії порушили повітряний простір України, незаконно здійснювали авіаційні польоти на територію України до Автономної Республіки Крим, - і такі авіакомпанії, в тому числі й компанія «Аерофлот», потрапили в санкційний список».

«У нас є чітка мотивація, чому Україна прийняла відповідне рішення. Не треба було загарбувати наш Крим, вводити війська в Донецьк і Луганськ», - наголосив Глава Уряду.

Водночас, підкреслив він, північні сусіди «без будь-яких підстав, як завжди, почали погрожувати і вводити безпідставні зворотні заходи проти українських авіакомпаній»: «У міжнародних відносинах ключовий принцип – це принцип взаємності: скільки літають до нас – стільки літаємо ми. Якщо інше не визначено нашими двохсторонніми договорами».

Арсеній Яценюк звернувся до Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна: «Якщо Росія думає, що вона буде таким чином знищувати наші авіакомпанії, у неї нічого не повинно вийти».

Глава Уряду звернувся до очільника МЗС провести консультації з цього питання: «Прошу невідкладно пояснити нашим сусідам про те, що санкції введені. До того моменту,  доки Росія не забереться з Криму, «Аерофлот» не може літати. Але виконувати наші двосторонні угоди щодо взаємних польотів треба на принципі взаємності». 

«Ми повинні захистити власний ринок, і Україна, аргументовано вводячи санкції, буде захищати свої компанії і свій економічний інтерес», - підкреслив Глава Уряду.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua