Арсеній Яценюк: $100 млн інвестицій у порт «Южний» - це додаткові робочі місця, експортний потенціал і ще одне свідчення реальних партнерських стосунків України і США (відео)
середа, 24 лютого 2016, 11:18

Сьогодні в будинку Уряду було підписано угоду між компанією Cargill та компанією «МВ Карго» щодо запланованих іноземних інвестицій у  будівництво зернового терміналу в морському торговельному порту «Южний». Угоду підписали Генеральний директор Cargill Мартін Шульдт і Генеральний директор «МВ Карго» Андрій Ставніцер.

Угода щодо запланованих інвестицій з боку американської компанії Cargill у  будівництво зернового терміналу в порту «Южний» - це додаткові робочі місця, додатковий експортний потенціал України і ще одне свідчення реальних партнерських стосунків між Україною і США -  підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт»  Арсеній Яценюк під час церемонії підписання угоди в середу, 24 лютого.

На церемонії були також присутні Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, Міністр аграрної політики й продовольства України Олексій Павленко, Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

Глава Уряду нагадав, що сім місяців тому у Вашингтоні відбулася перша інвестиційна конференції Україна – США, яку проводила Міністр торгівлі США Пенні Прітцкер, і до учасників заходу звертався Віце-президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден.

Арсеній Яценюк зазначив, що  інвестиційна конференція у Вашингтоні була «початком походу для залучення американських інвестицій в Україну»: «Це був перший крок до того, щоби Україна запрезентувала себе і щоб наші американські партнери побачили, що Україна – це дійсно надійне і правильне місце для вкладання інвестицій».

За результатами конференції, підкреслив Глава Уряду, одна з найбільших у світі компаній - американська Cargill - вирішила інвестувати в будівництво нового зернового терміналу в порту «Южний» 100 мільйонів доларів.

Арсеній Яценюк привітав американський і український бізнес з досягненням цієї угоди: «Ми як Уряд робили багато для того, щоби така інвестиція відбулася», - підкреслив він, відзначивши роботу Міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського в напрямку розбудови інфраструктури морських портів, «щоби такий зерновий термінал став фактично одним з найбільших хабів в Україні».

«Це додаткові робочі місця, це додатковий експортний потенціал України і це ще одне свідчення не просто українсько-американської дружби, а реальних партнерських стосунків між Україною і Сполученими Штатами Америки», - наголосив Глава Уряду.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua