Арсеній Яценюк: $1,5 млрд, які Янукович вкрав, мій уряд арештував, а Генпрокурор та РНБО конфіскували, – це в тому числі ресурс для збільшення бюджету МВС і Нацполіції
п’ятниця, 28 квітня 2017, 15:53

У п’ятницю, 28 квітня, лідер політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк взяв участь у церемонії вручення сертифікатів про закінчення навчань працівникам Національної поліції та відкриття шут-хаузу у Центрі підготовки підрозділів особливого призначення Національної поліції України.

Під час церемонії Арсеній Яценюк підкреслив, що сьогодні Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов  разом із Генеральним прокурором вручили до виконання судове рішення про конфіскацію 1,5 мільярда доларів коштів, «які Янукович вкрав, мій уряд арештував, а Генеральний прокурор та РНБО їх конфіскували».

«Це означає, що у нас з'явився додатковий ресурс, щоби придбати устаткування, збільшити заробітні платні і збільшити бюджет Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції», - сказав він.

Цього дня завершили навчання 36 поліцейських ГУНП Кіровоградської та Запорізької областей. Навчання проводилось за методикою підготовки спецназу Адміністрації США з питань боротьби з наркотиками, спецназу Прикордонного патруля США та групи спеціального призначення дивізіону «Техаські рейнджери», Служби Маршалів США та за підтримки Уряду США.

Також сьогодні у тренінговому центрі КОРД  відбулося  відкриття шут-хаусу – будівлі, призначеної для підготовки співробітників правоохоронних органів до умов близьких вогневих контактів в приміщеннях, розташованих в житлових або промислових зонах.

Проект будівництва реалізований за підтримки Посольства США та побудований за зразками та з урахуванням досвіду будівництва аналогічних об’єктів для підготовки кращих спецпідрозділів поліції іноземних держав та не має аналогів в Україні.

Арсеній Яценюк зазначив, що протягом останніх трьох років персонально міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і керівництво Національної поліції за підтримки уряду Сполучених Штатів Америки і американського народу здійснюють всеохопну реформу української поліції. Він висловив вдячність уряду США та американському народу за підтримку.

«Найкращий рецепт у цій боротьбі – це тоді, коли ми боремося і перемагаємо. Наша сила - в нашій єдності», - сказав він.

Арсеній Яценюк привітав працівників Національної поліції із завершенням навчань та побажав їм достойної служби і впевненості на службі на благо українського народу.

ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua