Арсеній Яценюк доручив ДФС, МВС та Міненерго перевірити ситуацію з закупівлею «Укренерго» трансформаторів (відео)
середа, 13 січня 2016, 13:47

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк доручив Державній фіскальній службі, Міністерству внутрішніх справ та Міненерго перевірити ситуацію з відмовою «Укренерго» здійснювати авансові платежі за трансформатори: «Як я розумію, російські олігархи вкотре вирішили поправити своє становище за рахунок українського бюджету», - сказав Глава Уряду на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 13 січня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що опубліковано інформацію про те, що компанія «Укренерго» відмовилася здійснювати авансові платежі за трансформатори: «Це начебто на руку російському недоолігарху Григоришину, який є власником компанії «Запоріжтрансформатор».

Це питання на засіданні Уряду підняв Міністр МВС України Арсен Аваков. Він назвав відповідне рішення «Укренерго» «протекціоністськими діями на адресу компанії «Запоріжтрансформатор»: «На 2 млрд грн були змінені умови на користь компанії Григоришина. Вважаю, що так, як це виглядає, це, можливо, злочин».

«Беручи до уваги, що в «Укренерго» головує людина, яка має відношення до пана Григоришина, то це виглядає дуже гидко», - наголосив Міністр.

Арсеній Яценюк підкреслив: «Як я розумію, російські олігархи вкотре вирішили поправити своє становище за рахунок українського бюджету».

Глава Уряду доручив Міністерству енергетики України, Державній фіскальній службі, Міністерству внутрішніх справ і Національній поліції перевірити відповідні факти і в разі виявлення правопорушень - порушити кримінальне провадження.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua